Доган се събужда през май, страшно е гладен

https://www.24chasa.bg/Article/1393489 www.24chasa.bg
"Малкият Иванчо" е по идея на Бойчо Стоев.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган май се събуди от зимния сън. И като мечките напролет е страшно огладнял. Че се събужда през месец май, е логично.

Цяла зима стои скрит зад стените на непристъпния сарай в Бояна, но когато дойде годишнина от възродителния процес, трябва да се покаже, да го видят избирателите на живо.

Та, измъкнал се от луксозната си бърлога, започва да влиза в чужди роли. Този път не на хидроинженер. Тъй като е добър синоптик, вместо на дъжд му замириса на предсрочни избори.

И понеже не се смути от думите на премиера, че който мирише на джибри, не може да надушва вот, в следващия град се направи на велик финансист. И сравни срива в управлението на ГЕРБ с това на Жан Виденов.

Дори му се привидя гръцки сценарий в България. "Починахме си, налага се да управляваме", каза още с пословичната си скромност Доган. "Няма как да мине без нас, ние сме много сериозни политици", допълни той.

Но от всичко, казано в майските дни, стана ясно само едно, че в ДПС са много огладнели. Не от зимата, а защото от 2009 г. са далече от баницата. И пак плачат за парче от нея.

  • Като няма идеи за политика, идва риалити

    Като няма идеи за политика, идва риалити

    Шоуто, което политикът от “Да, България” Христо Иванов направи на брега до Бургас, подсказва две неща. Първо, че като свърши сезонът на риалититата по телевизиите, има ниша за този вид художествено творчество в социалните мрежи. Второ, че когато идват избори, трябват избиратели, но липсват идеи за политика, остава само зрелището