Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.
Кой готви
Людмила Димитрова е работила като коректор. Рецептата за соленките е изпробвана многократно и винаги е имала голям успех сред нейните гости, придружена от чаша бира.
Продукти
1/2 пакетче масло
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. настърган кашкавал
За сервирането най-малко 2 литра бира
Начин на приготвяне
Сложете водата да заври. Прибавете солта и маслото. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте, докато започне да се отделя от стените на съда. Свалете го от огъня и го оставете на поизстине.
Добавете едно по едно яйцага, бъркайки енергично (малко е трудничко). Накрая изсипете и кашкавала и пак разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
С мазни ръце направете топчета колкото орех, които наредете съвсем плътно в намазана тава.
Печете на 200-220° до зачервяване. Оставене ги за малко да постоят във фурната, след като се изпекат. Вадете бирата от хладилника.