Соленки с кашкавал за бира

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Кой готви

Людмила Димитрова е работила като коректор. Рецептата за соленките е изпробвана многократно и винаги е имала голям успех сред нейните гости, придружена от чаша бира.

Продукти

1/2 пакетче масло
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. настърган кашкавал

За сервирането най-малко 2 литра бира

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври. Прибавете солта и маслото. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте, докато започне да се отделя от стените на съда. Свалете го от огъня и го оставете на поизстине.


Добавете едно по едно яйцага, бъркайки енергично (малко е трудничко). Накрая изсипете и кашкавала и пак разбъркайте до получаване на хомогенна смес.


С мазни ръце направете топчета колкото орех, които наредете съвсем плътно в намазана тава.


Печете на 200-220° до зачервяване. Оставене ги за малко да постоят във фурната, след като се изпекат. Вадете бирата от хладилника.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Домашни шоколадови пасти

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-добрият брънч в неделя

Менюто в ресторант “Амбасадор” в столичния хотел “Маринела” е дело на шеф Андрей Стоилов Брънч. Тази сравнително нова (от края на ХIХ в.) дума в английския език е вече достатъчно популярна и в

Шницели от кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъдпъдъци с чирпански наденички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Гьозлемета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Здравословната колекция на Ядки дани

Кога създадохме марка “Ядки дани”? Фирмата ни е основана през 2000г. Още в началото инвестирахме в модерни и съвременни начини за обработка и пакетиране на ядки. През 2012г.