Соленки с кашкавал за бира

https://www.24chasa.bg/Article/1397156 Соленки с кашкавал за бира Соленки с кашкавал за бира www.24chasa.bg

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Кой готви

Людмила Димитрова е работила като коректор. Рецептата за соленките е изпробвана многократно и винаги е имала голям успех сред нейните гости, придружена от чаша бира.

Продукти

1/2 пакетче масло
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. настърган кашкавал

За сервирането най-малко 2 литра бира

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври. Прибавете солта и маслото. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте, докато започне да се отделя от стените на съда. Свалете го от огъня и го оставете на поизстине.


Добавете едно по едно яйцага, бъркайки енергично (малко е трудничко). Накрая изсипете и кашкавала и пак разбъркайте до получаване на хомогенна смес.


С мазни ръце направете топчета колкото орех, които наредете съвсем плътно в намазана тава.


Печете на 200-220° до зачервяване. Оставене ги за малко да постоят във фурната, след като се изпекат. Вадете бирата от хладилника.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Боб по манастирски

КОЙ ГОТВИ “Виждала съм да предлагат подобен фасул в кръчмичките, намиращи се край манастирите, и вероятно затова се нарича “по манастирски”. Стана ми интересно как се приготвя и затова се поразрових

Мирослава Иванова от “Събуди се” готви по две ястия - постно и с месо

Мирослава Иванова, която зрителите познават от екрана на Нова телевизия, готви, и то двойно повече от обикновените домакини. Кулинарства, както сама се шегува, “на две писти",

Шафраново ризото

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ягодово тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Желирани ягоди с шампанско

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ароматни мариновани гъби

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пудинг с чия и ягоди

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Лесни сиренки със сусам

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Добрина Чешмеджиева държи залепени на хладилника няколко рецепти от майка си

Пастата не бива да се преварява, трябва да е ал денте – леко твърда. Когато варите паста, никога не слагайте олио във водата, мазнината се добавя в соса.