Запалиха опела на юристката на Царево

https://www.24chasa.bg/Article/1398246 www.24chasa.bg

Запалиха лекия автомобил „Опел Корса" на юристката на Община Царево Мария Велчева, съобщиха от бургаската полиция.

"В 1 часа през нощта спяхме, когато се събудих от силен шум на счупени стъкла и продължително натискане на клаксон. Брат ми изскочи от къщи и видя, че колата ми гори. Извикахме полицията и стана ясно, че пожарът е умишлен. Според мен обаче той не е насочен лично към мен, защото на никого не съм дала повод за такава силна омраза. Предполагам, че случаят е като палежите в други краища на страната, просто моята кола е попаднала в полезрението на подпалача, защото е обикновена, а от двете й страни имаше скъпи джипове. Не може да има и служебна причина, защото аз не работя с граждани и фирми и не съм влизала с никого в пререкания", обясни Мария Велчева.

Колата е била паркирана на ул. „Трети март" в Царево. Изгоряла е напълно. Тя е гръмнала, след като подпалвачът я е полял с бензин.

Пластмасова бутилка с взривоопасната течност е намерена в контейнер на около 20 метра от колата.

На място е изпратен противопожарен автомобил с трима огнеборци.

По случая е образувано досъдебно производство. Случаят е поет от РПУ Царево.

Мария Велчева е на 35 години, не е омъжена, тя е дългогодишен общински служител, работи като главен юрист на Царево, не е свързана с политическа сила. Назначена е по време на управлението на бившия кмет Петко Арнаудов от БСП, но запази поста си и при градоначалника от ГЕРБ Георги Лапчев. Колегите й я описват като принципна и съвестна.