34 млрд. кубика газ до Девенци

https://www.24chasa.bg/Article/1398988 www.24chasa.bg

Над 34 млрд. куб. м природен газ може да бъдат добити от находището в Девенци и прилежащите му участъци Борован, Враняк и Садовец. Това показват данните от екооценката за добива на газ от находище "Койнаре".

Само от Девенци може да бъдат извадени над 13 млрд. кубика, като тези залежи са доказани. От останалите се предполага, че ще бъдат добити между 6 и 9 млрд. куб. м от всяко.

Добивът на газ в Девенци може да започне, след като експертния екологичен съвет към Министерството на околната среда и водите одобри екооценката на проекта. Остава само преподписване на решението от министър Нона Караджова. Добивът ще става по конвенционална технология, но компанията "Дайрект петролиум" ще може да прави групови сондажи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.