Христо Калоферов готвел в нюзрума на Нова тв

https://www.24chasa.bg/Article/1399092 www.24chasa.bg
Христо Калоферов СНИМКА: АРХИВ

Христо Калоферов е любимец на служителите в нюзрума на Нова тв, защото редовно ги изкушава с кулинарни рецепти. Най-големият специалитет на водещия са лозовите сарми, които почти всички в телевизията са опитвали. Новинарят носел огромна тенджера, но десетките сармички изчезвали само за няколко минути. Единствената, която не опитвала, била Галя Щърбева, защото сармите били прекалено мазни за изискванията й. Вярно ли е всичко това? Ето какво каза самият Калоферов.

Лъжа е всичко, което са написали, коментира Христо Калоферов. "Не готвя в нюзрума на телевизията, а вкъщи. Наистина съм носил лозови сарми, но само два пъти, когато съм бил на работа по Коледа", каза той. На празника всички колеги се уговаряли кой какво да донесе, а на водещия на новинарската емисия се падали сармите.

"Досега нямам оплаквания, че са били мазни, най-малко от Галя Щърбева", посмя се той. И добави с усмивка: "Няма как да са мазни, защото ги правя с много малко зехтин. И не ги нося в тенджера, както са написали, а в кутия за храна, като всички останали." (24 часа)

Христо Калоферов готвел в нюзрума на Нова тв