Таблоид на Рупърт Мърдок подлсушвал и Шон Конъри

https://www.24chasa.bg/Article/1400187 www.24chasa.bg

Името на шотландския актьор е открито сред записките на детектива и полицията има подозрения, че телефонът на Конъри е бил подслушван около десет пъти. Този факт го прави една от жертвите на скандала с подслушваните от изданието други личности от шоубизнеса.

Шон Конъри изразява подкрепа към лидера на Шотландската национална партия Алекс Салмонд. Именно това се смята за основна причина за подслушванията. През годините 81-годишният вече бивш актьор е стоял твърдо зад идеята за отделяне на Шотландия от Великобритания и участието му в кампанията за независмостта на родината му е известен факт.

Други жертви на набезите на жълтия вестник са Хю Грант, Дж. К. Роулинг, авторката на поредицата за Хари Потър, певицата Шалот Чърч, актрисата Сиена Милър, комикът Стив Кугън. Те свидетелстваха в съда през 2011 г., но за разлика от тях Конъри едва ли ще предприеме законови мерки. "Полицията е много загрижена, но той въобще не иска да бъде занимаван с това", казва неговият близък приятел Глен Мълкеър.

Въпреки че Шон Конъри се пенсионира от киното, той ще участва в документалния филм за първия шотландски университет "Сейнт Андрю", основан през 1413 г.