British Airways вади от архивите си снимки на британското кралско семейство.

https://www.24chasa.bg/Article/1403402 www.24chasa.bg

Авиокомпанията British Airways разтваря своите архиви, за да разкрие дългогодишната си свързаност с британското кралско семейство.

Връзката между тях започва през 1947 г., когато Нейно Величество, по това време Принцеса Елизабет, посещава Лондонското летище, за да освети самолета Аvro Tudor на BOAC (предшественик на British Airways). От този ден нататък, Кралицата и Кралското семейство редовно се доверяват услугите на British Airways за удобен и сигурен полет по време на техните международни обиколки.

Виж архивни снимки в галерията

Кралицата пристига на летище Heathrow на 7 февруари 1952 г.
Кралицата пристига на летище Heathrow на 7 февруари 1952 г.

По повод диамантения юбилей на Кралица Елизабет II (60 години начело на монархията) през юни 2012 г., British Airways ще се включи в редица събития, както в родината на Кралицата, така и по целия свят.

British Airways вади от  архивите си снимки на британското кралско семейство.

Специално за юбилея, който ще се състои от 2-ри до 5-ти юни, самолетите на British Airways от флотилията от Boeing 747 ще имат и специална емблема и всички пътници, пристигащи в Лондон по време на уикенда, ще чуят пилотите на British Airways да отправят поздравления по случай празника.

British Airways вади от  архивите си снимки на британското кралско семейство.

В салоните на British Airways на летище Хийтроу, клиентите ще имат възможност да опитат великолепен следобеден чай, селекция от традиционни британски сандвичи, сладкиши и специален юбилеен чай на Twinings.

Лоялните клиенти в салоните за бизнес класа и „Конкорд” ще бъдат поканени да вдигнат тост за Нейно Величество с коктейл „Primms Royale,” или спечелилото многобройни награди британско шампанско, Balfour Brut.