Мая Попова: Ще се подложа на детектор на лъжата

https://www.24chasa.bg/Article/1403741 Мая Попова: Ще се подложа на детектор на лъжата Мая Попова: Ще се подложа на детектор на лъжата www.24chasa.bg
Снимка: Архив

"Личният ми блог е публичен, но няма силата на медия. Мога да публикувам каквото ми харесва. Не съм задължила хората да ми вярват, аз само правя прогнози." Това каза в предаването "Почивна станция" на Нова телевизия Мая Попова.

Тя се прочу като гадателката, която предрече земетресението в Перник и Италия, както и вероятен нов трус, отново в Перник, към средата на месец юни. Основното обвинение към нея идва от факта, че според хората, тя не е дала точни прогнози за земетресението, което разлюля България на 21 срещу 22 май. После, за да "замаже очите" на хората предрече друг унищожителен трус между 10-15 юни.

Първоначално тя отказа да потвърди информацията, която е дала за предстоящ трус между 10-15 юни, но накрая на интервюто си смело заяви: "Готова съм да се подложа на детектор на лъжата. Ще го направя още следващата седмица."

"Това, което аз съм пуснала в блога си, е уклончива информация", заяви жената-сензор в ефира на телевизията. Тя сподели, че е дала тази информация на журналистка, но изрично я е помолила, да не слага висока стойност на земетресението. "Аз, както виждате, повече от 4 по Рихтер не мога да предвидя, защото се смята, че всявам паника."

Мая Попова сподели, че нейното име не е било пряко свързвано с прогнози за земетресения в Перник. "До преди два дни моето име не се знаеше, не бях свързана по-никакъв начин с предсказанията. Медиите ме издадоха! Но едно е аз да споделя нещо в личния си блог, друго е да превърнат предположението ми в чело на първа страница на вестник!", каза разочарована Попова. "Блогът ми може да е публичен, но аз не съм английската кралица, за да ме цитират и преписват.

Според жената-сензор тя е нарочена за виновна, защото баща й Живко Попов, е арестуван по делото за смъртта на Людмила Живкова. Попова сподели, че само ден след мистериозната кончина на Людмила, баща й е бил арестуван и пратен в затвора. По това време той е бил министър по кадрите. Мая смята, че това рефлектира върху нея и затова хората й нямат доверие.

На въпроса дали прогнозите й са достоверни Попова отговори така: "Заклевам се, че съм написала всяка една от прогнозите си преди да се случат трудовете. Познах с точност датата и магнитуда на труса в Италия. Близо 1000 от моите прогнози са се сбъдвали до 80-100% точност. По никакъв начин не съм спекулирала с прогнозите. Готова съм да се подложа на детектор на лъжата!", увери Мая Попова.

Същевременно по-голяма част от хората в Перник са потресени от прогнозите на жената - сензор. Те смятат, че нейните данни всяват допълнително стрест в и без друго уплашените хора. Жителите на миньорския град се интересуват как да се предпазят от евентуално ново земетресение. На този въпрос Попова не можа да даде отговор.

Попова завърши защитата си в ефира на Нова телевизия с думите: "Аз съм журналист, не съм врачка. Защо ми е да се отказвам от тази сладка професия и да е отдавам на шантавата си дарба, ако не вярвам на себе си. Дори майка ми, която е научен работник, човек на точността, ми вярва."

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Безработни ще получават средства за наем при работа в друг град

Безработни, които започнат работа на повече от 50 км от настоящия си адрес, ще могат да получават средства за покриване на разходи за такси за ясли, детски градини, наем и интернет.

Издирват 16-годишна, изчезнала от болница в Плевен

Полицейската дирекция в Плевен обяви за издирване в сряда 16-годишната Станка Митева Асенова, изчезнала без следа преди 4 месеца. Момичето живее в плевенското село Подем, където учи.

Нямало жестока сеч в Родопите, залесявали ги (Видео)

Хиляди изсечени дървета, приличащи на "горски язви" – за това сигнализира зрител на bTV. Сечта е в горското землище на община Минерални бани. За няколко часа снимките породиха вълна от възмущение и

Жена е жертвата на ТИР-а в Пазарджик, шофьорът бил напушен с марихуана

Жена е премазаната от ТИР на кръговото кръстовище край река Марица в Пазарджик. Информацията бе потвърдена от говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Въвеждат закон, който отменя запрещението на хора с ментални увреждания

Закон ще отменя пълното или ограничено запрещение на хора с ментални увреждания, като те ще могат да се ползват и от мерки за подкрепа. Промените са записани в проекта на Закона за физическите лица,

Посланик Хопкинс: Много българи ме питат какво ще става след брекзита

Българи непръкъснато се обръщат към Британско посолство в София, както и в българската легация в Лондон с въпроса какво ще стане след брекзита.  Аз съм непрекъснато в контакт с българския колега в

Половината сондажи на минерални води трябва да се ремонтират

"Ако се заделят и реинвестират 20 на сто от таксите, събирани от ползвателите на минерални води, които възлизат на стотици милиони, това ще бъде достатъчно,

Вижте решенията на Министерски съвет от днес

В министерствата са изградени вътрешни системи за мониторинг и управление на корупционния риск. Утвърдени са ресорни заместник-министри, отговорни за изпълняването на антикорупционните мерки.

Огромен ТИР прегази велосипедист в Пазарджик (снимки)

Огромен ТИР прегази велосипедист на най-натовареното кръстовище в Пазарджик край моста на река Марица. Инцидентът е станал преди около час, трупът на прегазения все още е между последните две гуми на