Мая Попова: Ще се подложа на детектор на лъжата

Снимка: Архив

"Личният ми блог е публичен, но няма силата на медия. Мога да публикувам каквото ми харесва. Не съм задължила хората да ми вярват, аз само правя прогнози." Това каза в предаването "Почивна станция" на Нова телевизия Мая Попова.

Тя се прочу като гадателката, която предрече земетресението в Перник и Италия, както и вероятен нов трус, отново в Перник, към средата на месец юни. Основното обвинение към нея идва от факта, че според хората, тя не е дала точни прогнози за земетресението, което разлюля България на 21 срещу 22 май. После, за да "замаже очите" на хората предрече друг унищожителен трус между 10-15 юни.

Първоначално тя отказа да потвърди информацията, която е дала за предстоящ трус между 10-15 юни, но накрая на интервюто си смело заяви: "Готова съм да се подложа на детектор на лъжата. Ще го направя още следващата седмица."

"Това, което аз съм пуснала в блога си, е уклончива информация", заяви жената-сензор в ефира на телевизията. Тя сподели, че е дала тази информация на журналистка, но изрично я е помолила, да не слага висока стойност на земетресението. "Аз, както виждате, повече от 4 по Рихтер не мога да предвидя, защото се смята, че всявам паника."

Мая Попова сподели, че нейното име не е било пряко свързвано с прогнози за земетресения в Перник. "До преди два дни моето име не се знаеше, не бях свързана по-никакъв начин с предсказанията. Медиите ме издадоха! Но едно е аз да споделя нещо в личния си блог, друго е да превърнат предположението ми в чело на първа страница на вестник!", каза разочарована Попова. "Блогът ми може да е публичен, но аз не съм английската кралица, за да ме цитират и преписват.

Според жената-сензор тя е нарочена за виновна, защото баща й Живко Попов, е арестуван по делото за смъртта на Людмила Живкова. Попова сподели, че само ден след мистериозната кончина на Людмила, баща й е бил арестуван и пратен в затвора. По това време той е бил министър по кадрите. Мая смята, че това рефлектира върху нея и затова хората й нямат доверие.

На въпроса дали прогнозите й са достоверни Попова отговори така: "Заклевам се, че съм написала всяка една от прогнозите си преди да се случат трудовете. Познах с точност датата и магнитуда на труса в Италия. Близо 1000 от моите прогнози са се сбъдвали до 80-100% точност. По никакъв начин не съм спекулирала с прогнозите. Готова съм да се подложа на детектор на лъжата!", увери Мая Попова.

Същевременно по-голяма част от хората в Перник са потресени от прогнозите на жената - сензор. Те смятат, че нейните данни всяват допълнително стрест в и без друго уплашените хора. Жителите на миньорския град се интересуват как да се предпазят от евентуално ново земетресение. На този въпрос Попова не можа да даде отговор.

Попова завърши защитата си в ефира на Нова телевизия с думите: "Аз съм журналист, не съм врачка. Защо ми е да се отказвам от тази сладка професия и да е отдавам на шантавата си дарба, ако не вярвам на себе си. Дори майка ми, която е научен работник, човек на точността, ми вярва."

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Трифон е четвъртият починал от славното американско лято

Трифон Иванов е третият починал от отбора, който стана четвърти в света през 1994 г. Първо си отиде легендарният лекар д-р Димитър Гевренов. След него почина и треньорът по физическата подготовка

Внезапно почина футболната легенда Трифон Иванов

Футболната леегенда Трифон Иванов и починал вн4запн тази сутрин в дома на приятелката си Валя Павлова във великотърновското село Самоводене. Нещастието е настъпило около 10 ч докато звездата от САЩ

Димитър Иванов: Отстраняването на Местан беше предизвестено

Отстраняването на Местан беше предизвестено. Неговото поведение през последната година и половина – на самохаресване, самолюбие, опиянение от изказа си, показа, че човек лековат,

Георги Марков: Чест прави на Борисов, че е казал на турския премиер, че дори му е неудобно да го слуша

Има едно нещо, което е факт. ДПС е етническа формация. И е съвсем нормално турската държава да има интерес към нея. ДПС не е единствената етническа партия.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

5.5 милиона души умират годишно заради замърсяване на въздуха

Над 5 милиона и половина души умират годишно по света в резултат от въздушно замърсяване. Това показва ново изследване, с което е установено, че най-много смъртни случаи има в развиващите се

Бившият главен архитект на София Петър Диков обмисля да направи курс по общинско управление

Бившият главен архитект на София Петър Диков обмисля да направи курс по общинско управление Никога няма да се занимавам с политика, ще се върна към проектирането.

Богомил Манчев: Щях да подаря на Цветан Василев бизнеса си, ако за 6 месеца бе спечелил 1 лев

Предложих на Цветан Василев да му подаря бизнеса си. Казах му „Ти лично ще ръководиш фирмата в продължение на шест месеца и, ако реализираш един лев печалба над нашата, ще ти подаря бизнеса си”.

Венци Мицов: Забраната за цигарен дим във филмите е фашизъм

Като човек на изкуството, защото аз за малко съм общински съветник, смятам, че намесата в изкуството е фашизъм, коментира Венци Мицов от „Глас народен”.

Среднощна акция за неправилно паркирали коли в столицата (Видео)

Акция за неправилно паркирали автомобили се проведе тази нощ в центъра на София. За първи път заедно с патрули на КАТ по улиците на града обикаляха и коли на „Центъра за градска мобилност”,