12 обира в къщата на майката на Стефан Рядков

https://www.24chasa.bg/Article/1404751 www.24chasa.bg
Стефан Рядков Снимка: Архив

12 пъти циганите нахлуват в къщата на майката на артиста Стефан Рядков и грабят каквото сварят. При кражбите Милка Рядкова едва оцелява жива. След последния ромски таран откраднали дори и водомера й. Сега сградата е наводнена и навсякъде тече.
Майката на артиста Стефан Рядков - Милка е някогашна специалистка по рехабилитация. Днес тя е от пет месеца в бургаската болница. 80-годишната жена трудно би могла да бъде разпозната като бивш медицински работник, защото външният й вид е неузнаваем, пише сайтът besove.com.

Милка Рядкова е от 19 февруари в отделението по реанимация в МБАЛ Бургас.

„Силно депресирана е и много нещастна", казват лекарите за нея. Тя е почти неподвижна, тъй като има тежко заболяване на коленните стави. За да не бие на очи дългият престой на странната пациентка, от време на време докторите я прехвърлят в други отделения, после пак я връщат в реанимация.

Стефан Рядков е израснал с майка си в две стаи в тази къща, но сега живеел в скромен апартамент в столицата и не можел да я вземе при него. Грозно било да се твърди, че не идвал да я навести в болницата, че имал няколко жилища, но забравил майка си.

В една стая в държавната сграда на ул."Щ.Воденичаров" е израснал големият актьор, сега тя цялата е наводнена след кражбата на водомера онзи ден.

„Ограбиха им ценни вещи, между които и предмети с антикварна стойност, молихме от Областна управа да стегнат малко къщата, за да изкара Милка тук старините си, аз редовно плащам наема й от пенсията. Но пенсията й е крайно недостатъчна. От март м.г. до 19 февруари т.г. я приютихме с жена ми у нас, но на нея вече й беше неудобно и затова намериха начин да я настанят в болницата - там живее и наистина е много нещастна", разказва човекът.

Кметът на Бургас Димитър Николов наскоро узнал за ситуацията и дал на Рядкова скромна квартира на последния етаж на висок блок в жк „Зорница, но там били само голи стени и трябвали пари, за да стане подходящо за живеене. Роднини Рядкови нямали, за да се погрижат за нея.