Братът на убития Шулц иска милионите на Дю Пон

https://www.24chasa.bg/Article/1407715 www.24chasa.bg
Дейвид Шулц е прегърнал човека, който ще го разстреля през 1996 година Джон Елютер дю Пон. СНИМКА:

Трети претендент се появи за наследството на американския милионер Джон Ийгъл дю Пон, твърдят медиите в Пенсилвания. Както е известно, той остави цялото си имение на шефа на родната федерация по борба и олимпийски шампион от игрите в Атланта Валентин Йорданов.

Марк Шулц, олимпийски шампион в категория до 82 килограма от олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 година и двукратен световен шампион по свободна борба, е завел дело срещу последната воля на милионера. Той се базира на факта, че през 1994 година Марк и още един треньор на отбора “Фокскечър” били твърдо в завещанието на милионера. След това на 26 януари 1996 година той разстреля брат му Дейвид, който също работеше за него и бе пратен в затвора за 16 години. След това бе признат за невменяем и заради това бе настанен в клиника и почина от старост в нея.

Марк Шулц твърди, че точно по време на престоя в клиниката той е променил завещанието си. В последното Джон дю Пон остави всичко на семейството на Валентин

Йорданов, като имението е оценено на близо 100 милиона долара.
На същата база двама от плементиците на милионера се опитаха да оспорват завещението му, като това дело бе отхвърлено на първа инстанция от съда в Пенсилвания. След това се появи още един от близките на милионера, който също поиска ревизиране на завещанието.

Джон дю Пон бе един от спонсрите на българската борба през последните години. Според последната му воля той бе погребан в борцовото си трико.
Преди борбата милионерът, който е директен наследник на химическата компания “Дюпон” бе национал на САЩ по модерен петобой и един от най-големите дарители в историята на природонаучните музеи.

След това обаче направи най-силния тим в историята на борбата, като привлече за треньори имена като Валентин Йорданов и братята Марк и Дейв Шулц. Той участваше редовно и на световните първенства за ветерани. Дейв Шулц бе разстрелян в деня, в който Вальо изпращаше български национали на летището след лагер в имението.