Къде са гърмели взривове през годините

https://www.24chasa.bg/Article/1407897 www.24chasa.bg

На 12 ноември 2011 около 9 часа в Севлиево и околните села се чуват силни тътени. Взривяват се бивши военни складове между Севлиево и с. Ловнидол. В склада има около 3000 снаряда от калибър 152.

В складовете няма химически и радиоактивни вещества и няма обгазяване на района. Няма жертви и пострадали хора.

3 февруари 2010 завод "Миджур" за взривни вещества и материали в село Горни Лом, община Чупрене се е взривява след пожар. Четирима служители на фирмата са пострадали, като по-сериозно са ранени двама от тях.

На 9 август 2008 г. в склад на военния завод „Арсенал" в Казанлък избухва пожар, който води до взривове. В склада за готова продукция са съхранявани гранати. Разразява се страхотен пожар, който няколко часа по-късно е овладян. Няма жертви.

На 3 юли 2008 г. се взривява военен склад край Челопечене. Повече от 50 експлозии разтърсват софийското село и цяла София. Взривени са военни цехове за преработка на боеприпаси, в които има 2500 тона класически боеприпаси и около 20 тона тротил. Няма загинали. Жителите на Челопеч и Чепинци са евакуирани. Няма данни за замърсяване на въздухът на София.

На 9 юли 2000 г. между хасковските села Александрово, Константиново, Любеново, Родопи, Поляново и Брягово се разразява пожар. Привечер огънят се достига склад за боеприпаси в с. Иваново и довежда до взривове.