Снаряд против градушка нацели "Метро" (обновена)

https://www.24chasa.bg/Article/1407903 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Отломка от противоградова ракета падна върху покрива на хипермаркет "Метро" в жилищен район "Тракия" в Пловдив. Бомбардирането стана минути след бурята към 15,40 часа.

При инцидента няма пострадали, съобщиха от полицията.

По това време на деня паркингът пред магазина е бил пълен с автомобили. Чист късмет е, че няма жертви, коментираха пловдивчани.

Клиентите и служителите на търговската верига веднага са били евакуирани, а районът е бил отцепен от полицията.

На място пристигнаха експерти от агенция "Борба с градушките".

Противоградната ракета, която е паднала на покрива на магазин „Метро" в Пловдив, е била изстреляна от Крумово при обработка на опасен градоносен облак. Това съобщи по-късно инж. Пламен Вълков, областен директор на Изпълнителна агенция борба с градушките в Пловдив, който дойде на мястото на инцидента.

При полета си на височина около 5 км, вследствие на силния вятър и въздушните течения, част от ракетата попада на покрива на магазина. Падналата част е била тежка около 300 гр и не е имало гориво в нея, то е било изгоряло във въздуха. Няма никакви нанесени щети на магазина, нито на хора и автомобили.

Според Вълков щастие е, че не е паднала върху автомобили или хора, които да пострадат. По думите му - по принцип има забрана за изстрелване на градови ракети над населени места и магистрали, в случая тя се е отклонила поради силния вятър. Подобни инциденти са рядкост. Днес от полигона в Крумово са били изстреляни 10 ракети за борба с градушките.

В района на магазина няма паника, нито един от служителите на магазина не дава информация за случилото се, тъй като имат официална забрана от централата, но между тях случаят се коментира, съобщава агенция "Фокус".

Очаквайте подробности