Държавна фирма иска да е шеф на е-правителството

https://www.24chasa.bg/Article/1408207 www.24chasa.bg
МАРИЯ РАЦ

Държавната фирма "Информационно обслужване" е готово да стане единен системен интегратор на услугите, предлагани от електронното правителство, обяви вчера изпълнителният директор Александър Колев.

Преди седмица вицепремиерът Симеон Дянков заяви, че компанията трябва да се ангажира с електронното правителство и заради това шеф на борда ще стане ресорният зам.-министър Валери Борисов.

"Информационно обслужване" представи вчера новия си мениджърски екип. В него са бившите служители на "М-Тел" Мирослав Младенов и Мария Рац и Николай Буров от "Сиско". Целта е държавната фирма да се управлява професионално, обясни Колев, който преди работеше за частен телекомуникационен оператор.

АЛЕКСАНДЪР КОЛЕВ
АЛЕКСАНДЪР КОЛЕВ

В периода 2009 - 2011 г. приходите на дружеството са спаднали наполовина. За първите четири месеца на т.г. обаче приходите са с 500 хил. лв. по-големи от планираните. Като успехи на фирмата през последните няколко години Колев посочи изграждането на информационните системи ЕСГРАОН, ДЕЛФИ и ИСУН, както и интегрираните системи на агенция „Митници" и на Националната агенция за приходите.

МИРОСЛАВ МЛАДЕНОВ
МИРОСЛАВ МЛАДЕНОВ

НИКОЛАЙ БУРОВ
НИКОЛАЙ БУРОВ