Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Нон-стоп хайки срещу каруци подхванаха полиция и кметство в Пловдив

Погват с глоби от 150 лева стопани на домашни кучета за екскременти Непрекъснати хайки срещу каруци, които стоварват отпадъци, предприеха еколози от пловдивския район "Северен" съвместно с полицията

“Титан” ще фалира и Смолян след Велинград

65% от парите на града отиват, за да плаща за боклук Бюджетът на Смолян води общината към фалит по подобие на Велинград, обяви коалиция КРОС. Тя е втората по големина политическа сила със 7

Приключва разследването срещу възпитател, присвоил печеливш лотариен билет от свой ученик

На път да приключи е разследването по случая, в който възпитател във Възпитателното училище-интернат в Завет е присвоил лотариен билет с печалба от 100 000 лева от свой ученик.

Турски тир се блъсна в кола, по чудо няма пострадали

Затруднено е движението на входа на В. Търново, в района на "Присовски завои", заради пътен инцидент. Сигнал за произшествието е получен около 18,00 ч. в полицията.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Напръсканите със спрей гардове в Средец не виждали 6 ч., награждават ги

Двамата охранители от "Бургас инк", които бяха нападнати на 8 февруари в Средец и напръскани със спрей, не са виждали близо 6 часа, разкри управителят на фирмата Димо Демирев.

Шумен изостава със санирането, само 22 сгради са одобрени

Шумен изостава в санирането на блоковете по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, обяви на брифинг днес зам.-кметът Боян Тодоров.

Затвор за жена, признала за грабеж над възрастен мъж

25-годишна бургазлийка се призна за виновна в извършването на грабеж над 88-годишен мъж. Тя получи присъда от една година и осем месеца затвор при първоначален строг режим, информира Нова тв.

Пиян турски тираджия обърна на Ришки проход камион, пълен с перални

Доказателство, че българската поговорка за власите, които се давят на края на Дунава, продължава да е актуална, е турският ТИР с пиян водач на волана,

Чистят пясъка от великотърновските улици

Във Велико Търново започна почистването на улиците от остатъците от пясъка, който бе разпръснат по време на последните валежи от дъжд и сняг за предотвратяване на заледявания.