Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

https://www.24chasa.bg/Article/1408877 Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра www.24chasa.bg
Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Ани Салич не събра гласове за почетен гражданин на Благоевград

Телевизионната журналистка Ани Салич не стана почетен гражданин на Благоевград. На сесия на общинския съвет предложението за това не събра достатъчен брой гласове.

Марихуана расте до детска площадка в центъра на Варна (видео)

Високи стръкове марихуана са пораснали около новопостроена детска площадка в центъра на Варна, намираща се на метри от Морското училище и Двореца на спорта и културата, съобщава БГНЕС.

Майки на деца с увреждания ще протестират в Бургас

Майки на деца с увреждания ще направят протест пред общината в Бургас. Според програмата за социални асистенти те имали 2 часа на ден за децата си. Майките се чудят какво да правят пред останалите 22

Коли с абитуриенти се блъснаха в Пловдив

Лек инцидент стана пред новотела, където своят абитуриентски бал днес празнуват възпитаниците на Националната търговска гимназия и Езикова гимназия "Пловдив".

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Футболна надежда на Бургас с патерици на бала, счупил лошо крак в петък, 13-ти (снимки)

Неочаквана травма не отказа капитанът на юношите на "Черноморец 1919" Боян Милков от абитуриентския купон. Футболната надежда се присъедини към съучениците си от математическата гимназия в елегантен

40 оценители преглеждат матурите на пловдивските седмокласници

Комисия от 40 експерти преглежда изпитните работи на 5167 седмокласници от Пловдивска област, които се явявиха на национално външно оценяване по български език на 18 май,

Жестоки летни тапи в Пловдив, 4 булеварда в ремонти

Здрави нерви и търпение трябва да проявят пловдивските шофьори, тъй като до дни започват големи ремонти на възлови булеварди, които ще продължат цяло лято.

Директорка прибра от училището си 19 000 лв.

Директорката на пловдивското ОУ "Георги Бенковски" Виктория Теленчева ще вземе 19 000 лева обезщетение от бюджета на школото за неправомерното си уволнение.

Ученици, педагози и учени заслужиха "Наградата на Шумен"

Повече от 3 000 шуменци излязоха на празнично шествие в Деня на българската просвета и култура. "Честит празник, скъпи съграждани! Празникът на Светите братя Кирил и Методий ни обединява с вечния