Намаляваме с 6 души на час, до 10 години сме малцинство

https://www.24chasa.bg/Article/1409425 www.24chasa.bg
Зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов

България губи годишно 70-80 хиляди души, което според проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика прави по 6 души на час. Това съобщи „Дарик" .
Населението на България в момента е 7 037 935 души, но се прогнозира, че до няколко месеца то ще слезе на число, започващо с 6.

Според зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов след 10 години българите вече няма да са мнозинство в собствената си родина, а от 2007 година сме малцинство при новородените.

„Връщаме се 80 години назад", заяви проф. Иванов. Той не е съгласен с данните от последното преброяване през 2011 година на Националния статистически институт, според които ромите у нас драстично са намалели. Доказателство за твърдението му е изследване, според което 34,4% от запитаните жени от цигански произход са отговорили, че имат 4 и повече деца. За сравнение българките са 1,7%.

От Центъра за демографска политика направиха и друго изследване, свързано с индекса на разпространеност и значимост на социалните предразсъдъци в българското общество. От него става ясно, че на първо място са класовите предразсъдъци, породени от имущественото неравенство.

Според зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов от голямо значение са и етническите предразсъдъци, които са сериозна предпоставка за конфликт в България.
„Народът ни се е запътил към своето ритуално убийство. България е на прага на тежък етнически и социален взрив", посочи още той.

Константинов заяви, че от общия държавен бюджет, който е 30 милиарда лева, 3 милиарда отиват за издръжка на циганите под формата на добавки. 7 млрд. лв. са отделени за пенсии, но според думите на Костадинов бюджетът на Националния осигурителен институт е направен така, че 60% от тези 7 млрд. се поемат от трудещите се, а другите се формират чрез различни постъпления.

„На практика НОИ фалира, а държавата дотира изплащането на пенсиите. В момента държавата трябва да избере дали да храни пенсионерите или циганите и по всичко личи, че е избрала второто", коментира зам.-председателят на ВМРО.

Той е притеснен от това, че когато циганите останат без пари, те започват да ограбват масово съседите си. Костадинов даде пример със Стара Загора и Карнобат, където вече има села, изцяло населявани от роми. Там къщите са задължително с метални решетки на прозорците и вратите, а дворовете са обградени с бодлива тел.

„Там циганските съседи са се отдали на неконтролируемо плячкосване. Това, което се случи в Катуница, скоро ще се случи и в други райони на страната и ще доведе до гражданска война", заяви още Костадинов.

Според него трябва да се вземат сериозни мерки за превенция, иначе „тежко и горко на България".

От Центъра за демографска политика са категорични, че промяната трябва да започне от най-горните нива, затова трябва да се въведат тестове за политици, тест за патриотизъм, тест за склонност към лъжа, ставаш ли за ръководител или не.