Ремонтират бул."Мария Луиза"

https://www.24chasa.bg/Article/1410472 www.24chasa.bg
бул. "Мария Луиза" СНИМКА: Архив

Започват ремонтните работи на бул. „Мария Луиза" в отсечката от надлез Надежда до Лъвов мост. Това, което се направи по "Ломско шосе", продължава до Лъвов мост, включително велоалеите. Това каза директорът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев на пресконференеция.

Проектът се извършва на етапи и включва преасфалтиране на пътните платна, подмяна на всички тротоари. Първият етап от проекта е от Лъвов мост до пътен възел Надежда.

Срокът за изпълнение на целия проект е 3 месеца, считано от утре. Дължината е 2 км 400 метра. Самата велоалея също е 2 км 400 метра. Стойността на проекта е 1 991 000 лева. Организацията на движение в първия участък е между ул. "Козлодуй" и ул. "Струга", движение ще е двупосочно, трамвайното движение ще се запази.

Движението ще се извършва в източното локално платно на бул. "Княгиня Мария Луиза" в посочения участък. Две ленти ще има в едната посока, две ленти ще има в другата посока. Първият етап е с продължителност 1 месец. В обратна посока - посока Лъвов мост, движението ще може да бъде осъщ. както в локалното платно, така и в централното платно.

Следващият участък е на бул. "Рожен", около месец там движението ще бъде притеснено. Затова решихме да го направим през лятото, тъй като много хора не са в София, каза Братоев.