В Перу арестуваха още един българин при операция "Кокаинови крале"

https://www.24chasa.bg/Article/1413906 www.24chasa.bg
Още един българин след Брендо бе задържан в хода на операция "Кокаинови крале".

Още един българин бе арестуван в рамките на разследването на операцията, известна в България под името „Кокаинови крале".

В Перу днес е бил задържан Тодор Тодоров от Пловдив, издирван в хода на разследването за престъпната група, организирала трафик на кокаин за Италия, съобщиха перуански медии.

Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди за ареста на Тодоров.

В Италия, на 31 май, е бил задържан Иван Еринин, по прякор Гипса, от Банско, по същото разследване.

На 8 юни, от словенски съд, е разрешено предаването на Радослав Атанасов, по прякор Радето, на Италия. Той трябва да бъде предаден до 18 юни на италианските власти.
По операция „Кокаиновите крале", от 18 българи, до момента са задържани 13 (един в Италия, един във Финландия, един в Словения, един в Перу и останалите - в България). Към момента остават неустановени пет лица. Продължава издирването им, съвместно с партньорските служби.

Операция „Кокаинови крале" започна през май съвместно на българските и италиански служби. В хода й бе задържан Евелин Банев - Брендо, който се смята за отговорен за трафик на 40 тона кокаин годишно за Италия.

Арестувани бяха още 30 души, в престъпната група има още хървати, словенец, румънец, грузинец, българи и италианци.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с