Кола и ТИР смазаха жена на “Тракия”, бебето й живо

https://www.24chasa.bg/Article/1414085 www.24chasa.bg
Добромира бутала количката срещу движението и смятала да пресече магистралата, за да се качи на полудетелината към Съединение. СНИМКА: НАТАША МАНЕВА

Кола и ТИР премазали 27-годишна жена, бутаща на автомагистрала "Тракия" количка с бебе на 1 г., което по чудо оцеляло. Добромира Трахнова загинала на място, момченцето й Красимир изхвърчало в треволяка между мантинелите на аутобана край пловдивското с. Царацово в петък около 22 ч.

"По парчета пластмаса експерти ще се опитат да разберат марката и модела на превозните средства", каза началникът на КАТ в Пловдив Радослав Начев. Според разследващите майката вероятно е била ударена първо от кола, а след това ТИР е минал през нея.

Водач видял трупа на платното и се обадил в полицията. Според работещи в близката бензиностанция тялото е било без ръка и два крака. Бебето плачело сред маковете между фучащите коли, но било невредимо. Веднага го закарали в детската хирургия на Университетска болница "Св. Георги". "Има само леки драскотини, в добро общо състояние е. Поставено е на системи", каза шефът на клиниката проф. Пенка Стефанова.

"Забравила си е джиесема и е тръгнала да се прибира пеш", каза Костадинка Трахнова, стринка на мъжа на загиналата. СНИМКА: НАТАША МАНЕВА

Майката е била идентифицирана по документите й. Добромира е била облечена в тъмен потник, носела е и сиви панталони до коленете и е била трудна за забелязване, а и вървяла там, където се кара най-бързо. Насреща й са светели заслепяващо фаровете, а тя е инвалид заради зрението си, носела контактни лещи с висок диоптър, обясниха роднини.

Жената живеела в Съединение с мъжа си Ангел и родителите му. Сутринта заминала с бебето за Асеновград при сестра си, за да занесе пълномощно за уреждане на наследствени земи, но си забравила джиесема вкъщи. "Към 18 ч се обадила на свекърва си да вземе голямото й дете Илиян от детската градина. Жената я посъветвала да не тръгва от Асеновград, защото последният автобус от Пловдив за Съединение е в 19,40 ч и ще го изпусне. Добромира обаче заявила, че ще се прибере", разказа стринката на мъжа й Костадинка Трахнова. Ангел бил на работа в заведението "Двата ореха".
На практика, след като Добромира е тръгнала да се прибира с количката, никой не е имал връзка с нея, коментираха близки.

Вероятно Добромира се е качила на маршрутка от Пловдив до Царацово. Оттам е поела по магистралата, изминавайки 2-3 км с количката. Вървяла е в опасната зона до мантинелата в "бързата" лента срещу трафика откъм София. Смятала е да пресече магистралата и да се качи на полудетелината, идваща от околовръстното на Пловдив. Оттам през селата Бенковски и Войсил до Съединение са 10 км и сигурно е щяла да моли някого да я закара, коментираха служителите в бензиностанция.

С мъжа си живееха прекрасно, не са се карали, твърдяха съседи. Според тях обаче не било изключено да е изпаднала в депресия заради скорошната загуба на баща си, който починал преди 40-ина дни.