Саня Борисова купи от Женския пазар сценични дрехи за "Чужденецът"

https://www.24chasa.bg/Article/1414129 www.24chasa.bg
Саня с шал на националния празник на САЩ преди 2 г.

Кристоф Ламбер облича дънки и сив тишърт с голяма лилава роза отпред. Сяда на стол и го гримира нашата актриса Саня Борисова. Тя му слага пудра, подчертава очите и веждите с четка, а преди това сама е избрала и дрехите му.

След това французинът застава пред камерите и изиграва малка роля в романтичната комедия "Чужденецът", филма на Ники Илиев.

Скоро Ламбер ще получи и готовия филм, преведен със субтитри. И вероятно много ще се изненада, когато види, че личната му гримьорка и стилистка всъщност е актриса и дори играе главната женска роля.

На парти на “София филм фест” тя е със същата визия.
На парти на “София филм фест” тя е със същата визия.

Да, Саня се грижи за визията и макиажа на героите в лентата.

Косата на кок и шал около врата - това е запазена марка на актрисата. На снимката е с Ники Илиев. 
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И БУЛФОТО
Косата на кок и шал около врата - това е запазена марка на актрисата. На снимката е с Ники Илиев. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И БУЛФОТО

"Правех всичко в много кратки срокове. Работих с Теодора Тодорова, която представител на известни бутици. След сцените ги носех на химическо чистене и после ги връщах обратно. Гримирах всички персонажи, което за мен беше много интересно и голямо удоволствие. Дори за една от сцените ми беше поверено от истински гримьор да направя и кръвни рани. Междувременно оправях и моята героиня, и играех роля - лудница", обяснява Борисова.

Саня Борисова купи от Женския пазар сценични дрехи за "Чужденецът"

Нейният баща Емил Борисов преди 8 години изобщо не е вярвал в таланта й. По това време семейството на актрисата живее в Италия. Но на Саня не й харесва. И само след 2 месеца тя си събира багажа и казва, че се връща у нас, за да учи актьорско майсторство. Тръгвайки от апартамента обаче, чува баща й да казва: "Какви са тези глупости, как ще заминава за България. Последното нещо, за което я бива, е да бъде актриса."

Саня на малък площад в Тоскана. На снимката е с червения колан, купен от градчето Кортона.
Саня на малък площад в Тоскана. На снимката е с червения колан, купен от градчето Кортона.

Говори така, не защото не вярва в дъщеря си, а защото като малка Саня е много притеснително и затворено дете. Ето, че не е бил прав. По-късно остава истински изненадан, когато я гледа на сцената и в киното. Освен това една от най-харизматичните млади актриси, се справя отлично и с грима, и с фризурата. Все неща, за които в холивудските продукции се наема екип от над 100 души.

Саня с любимия си шал, подарък от нейните приятелки Лина и Ади. На снимката актрисата е в Тоскана.
Саня с любимия си шал, подарък от нейните приятелки Лина и Ади. На снимката актрисата е в Тоскана.

Има дни по време на снимачния процес, в които двамата с Ники Илиев спят общо около 3 часа. Преди сън актрисата намира време и да раздели косата си на малки кичури, които навива върху правоъгълни лентички от плат. И всяка сутрин отива на снимачната площадка с вързопчетата върху главата си.

В ролята на Албена в постановката със същото име, която играе в пловдивския театър. Борисова има само едно изискване към стилистката - по време на постановката да бъде облечена с една рокля и да не се преоблича.
В ролята на Албена в постановката със същото име, която играе в пловдивския театър. Борисова има само едно изискване към стилистката - по време на постановката да бъде облечена с една рокля и да не се преоблича.

Много старателно се грижи за визията на всички. За личния си стайлинг обаче й остава най-малко време. Шие си само 3 рокли, като с едната изкарва почти целия филм - с дължина до земята, по тялото, която в долната част е леко разкроена, в кафяв цвят.
"Какъв е бил този стилист? Май не те е харесвал много, защото те е оставил с един-единствен тоалет", шегуват се приятелките на хубавата актриса.

Някои от тях обаче отлично знаят колко усилия и труд изисква цялото обикаляне по магазините. Особено когато бюджетът ти е ограничен. Те я придружават на шопинг, но не в някои от лъскавите молове, а на Женския пазар. Оттам Саня купува всички дрехи за персонажите от село Лещен. Има период, в който почти всеки ден е по сергиите и вече е наясно - колкото по-надолу вървиш, цените стават по-ниски.

Звучи невероятно, но за всяка купена пола и рокля получава дори и фактура. Някои от по-колоритните дрехи Саня грижливо е прибрала в личния си гардероб. Не, няма да ги носи, просто с Ники имат идея да направят продължение на "Чужденецът".

Сценичните тоалети Саня наистина пази. Обаче част от първия коледен подарък от
Ники веднага връща в магазина.

Това се случва преди 4 години, когато са в началото на романтичната си връзка.
Случайно и двамата подготвят по една голяма кутия с куп подаръци. Всеки иска да впечатли другия и затова са толкова щедри един към друг.

В своята кутия той открива пуловер, парфюм и верижка с медальон. Когато тя разопакова нейната, изважда отвътре часовник, други аксесоари и един огромен шлифер, който никога няма да забрави.

"Много се смяхме, когато го облякох - може би размерът му е бил ХХL, а цветът - много странно съчетание между кафяво и масленозелено. Именно затова го връщат в магазина още на следващия ден.

Май подобна е съдбата и на други подаръци от Ники. Вече два пъти те посрещат Нова
година в Дубай. Там ходят на гости на по-малката сестра на Саня Ирена, която е един от най-успешните модели в арабското емирство. Последният път точно в полунощ Илиев изненадва актрисата с колие с камъни на Сваровски.

Има два подаръка, с които не се разделя. Единият е годежният пръстен от Ники, а другият - стилно колие от неговата майка - дерматоложката Мирослава Кадурина.

Иначе почти винаги носи в дамската си чанта шал. Въпреки че има над 20 модела, тя най-много обича един черно-бял с флорални мотиви от нейните приятелки Лина и Ади, които също са актриси. Подаряват й го преди 4 години на рождения й ден, но още изглежда като нов. Саня е с него, когато отива с Ники за седмица в Тоскана миналия месец.

И двамата не обичат шопинга. Саня си купува от Италия само едно нещо. Ръчно изработен червен колан с кръгла тока отпред. Избира го от магазинче в Кортона, малък древен град, където е сниман един от любимите й филми "Под небето на Тоскана".

Впрочем, когато стане дума за шопинг, Саня винаги пазарува внимателно и много практично. Купува си например слънчеви очила само ако счупи старите.