Служител на АЕЦ премазал майката и бебето на “Тракия”

https://www.24chasa.bg/Article/1416879 www.24chasa.bg
Добромира тикала количката срещу движението и смятала да пресече магистралата, за да се качи на полудетелината към Съединение. СНИМКА: НАТАША МАНЕВА

Служител на АЕЦ “Козлодуй” е водачът, премазал с лекия си автомобил майката с детската количка на магистрала "Тракия" в петък вечерта край пловдивското с. Бенковски.

27-годишната Добромира от Съединение загина на място, а синът й Красимир оцеля в тревната площ между преградите на дветеплатна.

По парчетата от строшената броня експерти и от видеокамери по аутобана експерти от Пътна полиция в Пловдив успели да установят лекия автомобил, прегазил младата майка. Оказало се, че това е "Деу", управлявано от старозагорец. Той се движел в ускоряващата лента от София към с. Труд, откъдето е съпругата му.

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Междувременно в събота вечерта - почти денонощие след злополуката, той отишъл сам в РПУ - Труд.

"Идвам да си кажа истината", заявил притесненият водач. Той обяснил на полицаите, че при неочаквания удар първоначално помислил, че е блъснал куче. Спрял и се върнал до местопроизшествието. Уплашил се от гледката и продължил с автомобила си. На следващия ден обаче не издържал и самичък отишъл в полицията.

Ще се преценява дали да му бъдат повдигани обвинения, казаха от Пътна полиция. Загиналата Добромира се е движела против всякакви правила - на автомагистрала, срещу движението, тикайки бебешка количка, коментираха униформени. Оцелялото в катастрофата бебе все още е в Клиниката по детска хирургия на Университетска болница в Пловдив. Състоянието му е добро, има леки драскотини, казаха лекари. Момченцето ще остане още няколко дни за наблюдение.