Гала е без глас, кара се с бележки на дъщеря си Мари

https://www.24chasa.bg/Article/1421794 www.24chasa.bg
Стефан, Гала и Зейнеб (вдясно) в живо включване от дома на водещата. Гала пишеше през цялото време с флумастер върху тефтер. СНИМКИ: НОВА ТВ

Вече 10 дни Гала мълчи, след като загуби гласа си заради вирусна инфекция и ларингит. Последно водещата беше на екран на 31 май. Заместват я Джуджи, която отговаря за светската рубрика в "На кафе", и Кака Лара, която е в екипа на предаването от април.

Вчера Гала се появи за първи път от началото на болестта си в живо включване от дома й. Докато репортерката Зейнеб задаваше въпроси, тя пишеше с флумастер на тефтер, а приятелят й Стефан обясняваше как върви лечението. Всъщност бели листа и писалки има винаги около хубавата водеща в последните дни. С тях тя успява да се кара и на дъщеря си Мари, която вече е в 8-и клас.

"Гала да отсъства от ефир, досега не се е случвало. Тя е излизала пред камерите и с висока температура", разказа Кристина Георгиева, пиар на токшоуто.

"Лара, благодаря ти за всеотдайността”, написа Гала.

Лекуващият лекар на водещата д-р Райнов от "Царица Йоанна" дори й е забранил да шепне. Това натоварвало гласните струни 2 пъти повече от говоренето. Освен това трябва да спазва и хранителен режим - в менюто й липсват цитруси, кафе и пикантни храни.

Гала днес е отново на контролен преглед. Ако изпълнява предписанията на медиците, ще се върне в ефира на Нова тв още в понеделник от 9,30 ч.