Извънземни отвличат полицаи край британски блата

https://www.24chasa.bg/Article/1423487 www.24chasa.bg
Така изглеждало джуджето пришълец, заснето от полицая Айвън Доу. СНИМКИ: АРХИВ

Често там избухват сини пламъци, унищожаващи растителността до корен. Огромни черни или бели кучета с очи факли изникват от нищото, събарят хората с престорена агресивност, но след това изчезват също така светкавично или биват разкъсвани на парчета от мистериозни взривове. На тяхно място остават само следи. И това продължава векове наред, пише руският сайт peranormal-news.ru.

Такова е описанието на британския изследовател на паранормалните явления Артър Томплинсън. Според него тези "номера" на природата са страничен ефект на главния феномен на блатата Илкли. Става дума за избирателни НЛО. Те се наричат така, защото през последните близо 30 г. в инциденти с тях са въвлечени предимно офицери от британската полиция и висшите чинове от службите за спасяване и ликвидиране на последствията от стихийните бедствия. Най-любопитното, което не дава мира на уфолозите, е, че предполагаемите екипажи на светещите дискове позволяват на фотолентите да бъдат фиксирани не само те, но и устройствата им. Такова нещо е абсолютно нехарактерно за херметичния, мимикриращ и изплъзващ се феномен.

Но най-любопитното нещо се случило на 1 декември 1987 г. Тогава полицай от Скотланд ярд се натъкнал както на гигантско куче, така и на мистериозно джудже. Днес ченгето, подвизаващо се от съображения за сигурност само под псевдонима Айвън Доу, разказва следното: "Край блатата с мен се случи нещо невъобразимо, поставящо под съмнение всичко, считано за нормално. Сега съществувам във вакуума на безверието. Опитвам се да се опра на нещо здраво, а то се оказва нематериална "логограма", продукт на тресавището. Въпреки всичко съм убеден, че случката е действителна, още повече разполагам със снимки."

С фиксиране на обекта кадрите се получават по-ясни и джуджето се вижда по-добре.
С фиксиране на обекта кадрите се получават по-ясни и джуджето се вижда по-добре.

В 19 часа и 10 минути във фаталния ден Айвън Доу окачил на врата си фотоапарат "Никон", зареден с висококачествена лента "Кодак". Той се надявал да заснеме птици с необичайно оперение. Смятал и да се изкачи на върха на стара каменоломна, откъдето се открива дивен изглед към градчето Илкли.

Кръгчето показва изчезващото тайнствено джудже.
Кръгчето показва изчезващото тайнствено джудже.

Плановете му обаче отишли на кино. Когато Доу слязъл на дъното на кариерата, главата му била докосната от облак, черен като ботуш и със същия размер. Веднага изникнало гигантско куче, което се насочило към полицая, без да докосва с лапите си земята. Пазителят на реда дори не успял да се уплаши и щракнал няколко пъти фотоапарата.

Каменни плочки служат за пътека през блатата Илкли.
Каменни плочки служат за пътека през блатата Илкли.

Кучето изчезнало, като вдигнало шум, подобен на този от излитаща от езеро патица. Във визьора на апарата Доу съзрял нещо невероятно. На мястото на кучето стояло джудже с тъмнокафяв цвят. Главата му била идеално кръгла, а ръцете и краката му толкова подпухнали, сякаш напомпани с въздух.

Доу продължавал да щрака с "Никона". Странното същество се катерело по стените на кариерата и със знаци като че ли казвало на полицая да се разкара. Ченгето решило да подгони и да хване джуджето, за да го представи като веществено доказателство. То обаче скочило в кутия, от която течал разтопен метал. Тя със силен шум се прибрала в светещ диск. Той се скрил в облака-ботуш и изчезнал, като преди това изкоренил две дървета, под които Доу се криел.

На път за дома полицаят отново бил нападнат от огромно черно куче. То не му направило нищо, а се взривило подобно на петарда зад гърба му.

Вкъщи Айвън Доу установил, че неговият "Никон" запечатал абсолютно всичко, видяно от него. Той се обадил на изследователя Артър Томплинсън, който от своя страна повикал експерт фотограф. Категорично било установено, че направените снимки не са монтаж. После по молба на Томплинсън полицаят подробно описал преживяното край блатата.

Айвън Доу обаче с изумление открил, че след невероятната случка стрелката на морския му компас променила своята полярност. Това заинтересувало изключително физика Едуард Спунър, шеф на катедрата по електроника и електротехника в Манчестърския университет.

Ученият взел аналогичен компас и след редица неуспешни опити все пак променил полярността му. Така стигнал до извода, че върху устройството на Доу е оказано уникално външно въздействие, трудно постижимо в лабораторни условия. "Най-слабото използвано от нас поле имаше магнитна индукция от 0,1 тесла. Това е огромна величина, 2000 пъти по-голяма от тази на магнитното поле на Земята", споделил Спуунър.

Артър Томплинсън пък предложил на Айвън Доу да се подложи на серия сеанси регресивна хипноза, за да бъде изяснено къде се е намирал през онези два часа на 1 декември 1987 г. Полицаят се съгласил, още повече той нощем сънувал само бездънно звездно небе и космически кораби с причудливи конструкции. С експеримента се захванал известният британски психолог и хипнотерапевт Джим Сингълтън. В състояние на хипноза Айвън Доу разказал, че щом закопчал калъфа с фотоапарата, веднага се оказал в тръба с прозрачни, ярко осветени стени, водеща към дъното на светещ диск. Но когато терапевтът сложил полицая в бяла стая, променяща формата си, той изпитал неприятно усещане в носа, докато бил преглеждан с апарат, приел формата на голото му тяло. След това прожектирали на Доу два филма с предупреждения за бъдещето на Земята - отровена от отпадъци океанска, морска, езерна и речна вода, сринати до основи градове, масово мъчително измиране на хора от глад и жажда. Последвал филм за деликатни събития, свързани с Айвън Доу. Той обаче категорично отказал да разкаже пред Джим Сингълтън съдържанието му както в хипнотизирано, така и в бодърстващо състояние.

Пребиваването на полицая на борда на НЛО завършило с по-нататъшно космическо пътешествие. Той посетил планети, чиито обитатели процъфтявали и нямали нужда от нищо. "Те си нямаха понятие от продължаването на рода според нашите разбирания, защото при тях гениталиите отсъстват. Тези псевдохора, които имат по три пръста на ръцете си, а на краката по два във формата на вилица, определено са безсмъртни. Те са интелектуални роботи", споделил след сеанса Доу.

Само на 400 метра от кариерата, където полицаят попаднал на извънземно, се намира скалният масив Кау енд Къф (в превод грача и кашлям). Край тях минава пътят за град Едингъм. Само за последните години на борда на НЛО попаднали четирима полицаи, трима пожарникари и двама спасители. Всички се свързали с уфолози, които установили, че похищенията се развивали по еднообразен и рутинен сценарий. Липсвали единствено гигантските черни кучета.

Според специалистите по НЛО това означава само едно. Блатата са пряко свързани със сеизмичното напрежение на почвата, което освобождава енергия и изопачава фундаменталните свойства на пространството и времето. Привичният ход на нещата сякаш се преобръща и се развива лъжливо.