3-4 дни трябват на Томислав Дончев за сватба

https://www.24chasa.bg/Article/1423537 www.24chasa.bg
Планината е любимото място за отмора на Томислав Дончев и Светлана. На снимката - по пътя за връх Ботев.

Самият Томислав Дончев отговори доста уклончиво, но тази идея явно не му е съвсем чужда. "Всъщност със Светлана трябваше да се оженим още преди 10-ина години. Аз тогава се зарекох повече да не се развеждам, а не да не се женя. И истината е, че не остана време."

Според Дончев това едва ли е оправдание, но миговете спокойствие стават все по-малко. А дали ще има сватба - за това той още не е говорил със Светлана. "Това не е тема за разговор, а трябва да направя предложение и ако тя приеме... Ако Министерският съвет вземе решение Томислав Дончев да не работи 3 - 4 дни, може и да стане. Аз не мога да правя нищо насила, дори и трудно се усмихвам насила, но виж тук бих се възползвал от създалата се ситуация", признава си министърът.

Точно еврофондовете събрали Дончев и Светлана преди време в Габрово. Срещнали се на обучение за правене на проекти, като сред лекторите била и Светлана. Повече от година се виждали само служебно.

Министърът със сина си Алекс пред пещера в Карлуково през март.
Министърът със сина си Алекс пред пещера в Карлуково през март.

Сега Дончев и дамата на сърцето му се радват на прекрасен син Алекс, който вече успешно е завършил първи клас.
Между 2004 и 2010 г. двойката се е местила между Габрово и София поне 3 пъти. Светлана, която е софиянка, се мести при любимия в Габрово през 2003-а. След това всички заедно с Алекс отиват в София през 2005 г., а после през 2007-а се връщат отново в Габрово, когато избират Дончев за кмет. После обратно в София през 2010 г., когато той става министър.

Светлана и Алекс в Карлуково.
Светлана и Алекс в Карлуково.

"Всички спазват принципа на мобилността, който е приоритетен за ЕС - човек да бъде там, където има нужда от него. Разбира се, от толкова местения Светлана трябваше непрекъснато да си сменя работата, което я превърна в жертва на моята мобилност", разказва Дончев. Самият Алекс е бил в 2 детски градини, гледан от поне 3 различни бавачки и 2 баби.

На път за връх Ботев през зимата.
На път за връх Ботев през зимата.

Като резултат от това е много адаптивен и склонен към приключения. Тренира жиу- жицу и е подложен на системен натиск, главно от Светлана, да напредва с немския, смее се министърът. Не му остава много време за семейството, признава той, но когато е с тях, им отдава цялото си внимание.

Като пират на карнавала в Габрово по времето, когато е кмет на града.
Като пират на карнавала в Габрово по времето, когато е кмет на града.

Опитва се да учи сина си на най-различни неща - да конструира, на частите на самолета, на видовете въоръжени сили, как да се боксира, как да пали огън. "Понякога усещам, че му обяснявам неща, за които не съм сигурен, че трябва - да бъде поне 2 хода преди другите, да гледа напред, надалече, но и да се обръща назад... Разбира ме, съдейки по това как покрива различни бели".

Вкъщи кулинарстват и двамата със Светлана по малко. "Поне един път в седмицата готвя аз. Най-хубавото в готвенето е предусещането на удоволствието на консуматорите. Иначе мога да готвя всичко без баница и сладкиши", разказва министърът.

Планината си оставя любимото място за почивка на двамата и сега, но ходят, когато остане време. "След всеки преход Светлана се зарича, че повече няма да идва с мен, и обикновено след година го нарушава. През април в Стара планина ходихме по сняг, валя ни град, после дъжд, после бяхме в гръмотевична буря и тя много ми се разсърди", разказва Дончев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Даниела Серданова също се включи в отбора на моделките с напомпани устни, видя "България Днес". Бившата изгора на Любослав Пенев, която през годините се изявяваше като тв водеща и консултант на няколко български сериала, опитва да поддържа стегната форма и да не изостава от по-младите бръмчалки. Вероятно заради това Серданова се развозва из

Даниел Боримиров разхожда женско миниатюрно куче, видя "България Днес". Ексфутболистът бе забелязан из центъра на столицата да се шляе заедно с йоркширски териер, който е добре облечен заради ниските температури. Докато разхожда дребната животинка, Боримиров разговаря разпалено по телефона. СНИМКИ: "България

Помощ от верен приятел търси моделката Нора Недкова, видя "България Днес". Докато чака за разкрасителни процедури пред салон за красота, миньончето реши да задоволи никотиновата си нужда и да изпуши една цигара. След като не успя да запали със запалката си, тя помоли гримьора Цецо Андреев за помощ, а той незабавно се отзова с нова запалка