Клаудия на Искрен Пецов знае 4 езика

https://www.24chasa.bg/Article/1424481 www.24chasa.bg
Музикантът изпраща Клаудия за 4-месечна бригада в САЩ.

Когато дъщеря му Клаудия се родила през 1993 г., Искрен бил в ефира на Дарик радио. Оттогава досега двамата никога не са се разделяли за дълго. В момента обаче Клаудия е на студентска бригада в САЩ и се прибира чак на есен. Вкъщи я чакат с нетърпение.
Тя е първокурсничка в Нов български университет и учи "Международен мениджмънт в туризма". Освен за лекции отделя време и за хип-хоп танци.

При раждането на сина му Георги, Искрен и съпругата му Диди Дрингова не могли да се нарадват на мига - 20 дни бебето било в кувьоз и на командно дишане. За щастие всичко завършило добре.

Днес Георги е само на 5 г., а вече е човек на изкуството. Дали заради баща си, или защото избрал диск с музика на прощъпулника си, малчуганът обича да пее, да танцува и рисува. "По-музикален е от кака си. Сяда си сам на пианото, научил е да свири "Мила моя мамо". Ходи и на латинотанци", разказва майка му.

Клаудия на Искрен Пецов знае 4 езика

Другото любимо занимание на Георги са влакчетата. Обича да ги строи и да играе с тях. По Коледа родителите му взели един влак с над 800 елемента.

Диди със сина си на плажа
Диди със сина си на плажа

"Той е много по-кротък и спокоен от сестра си. Тя беше палавата. Едно пълничко къдравичко сладко облаче", смее се татко й. И понякога лудориите й завършвали в "Пирогов". Веднъж паднала лошо и шнолата в косата й се забила в главата. "Леко мина. От много скачане по диваните така става", спомня си Искрен.

5-годишният Георги на Искрен Пецов
5-годишният Георги на Искрен Пецов

Друг път каката за малко да се удави в един басейн. Пецов бил в гръб, но за щастие майка й я видяла. Явно тя се уплашила повече от дъщеря си, защото оттогава Клаудия обожава да плува и да скача от яхти навътре в морето. "Тя е по бънджитата, да я въртят във въздуха, по екстремните спортове - сноуборд, ски. А Георги, като види самолет и го питам дали иска да го кача, кляка на земята. За по-сигурно", смее се майка им.
И Клаудия като брат си има артистични заложби, но пее и танцува само като хоби.

Клаудия на Искрен Пецов знае 4 езика

Наскоро Пецов записал в студиото първата песен на дъщеря си - дует с нейна приятелка от училище. Пуснали я в ютюб, но засега гарджето на Пецов няма намерение да дебютира на сцената. "Музиката при нея е само хоби. Тя изцяло набляга на езиците. Вече знае английски, немски, френски и руски, и сега мисли да се насочи към китайския и японския. Европейските не й стигат", смее се Диди. "Може би и аз имам принос за влечението й към ученето и добрия й успех", казва тя.

Когато Клаудия се родила, майка й решила да напусне работа и докато малката не станала 5-и клас, била все покрай нея. Всеки ден й давала задачи след училище и късала страници само заради едно изкривено ченгелче. Днес дъщеря й получава евростипендия за отличен успех.

Малкият Георги може и да наследи полиглотските способности на кака си, защото освен българската вече знае и английската азбука. "Но той си ми е човек на изкуството", казва майка му Диди. Засега малчуганът е малък, за да каже какъв иска да става, но щом отсега сяда пред пианото, най-вероятно се гласи да тръгне по стъпките на баща си.

Музикантът като малък

Kато малък Пецов за разлика от дъщеря си Клаудия бил кротко и тихо дете. "Загубих майка си прекалено рано и това се отрази на цялото ми детство", казва музикантът. Едва на 10 г. се налага да смени и града, и училището, когато той и баща му се преместили от Русе в София.

Не бил по точните науки. Обичал историята и литературата. Мечтаел си да стане актьор и дори играел в театъра на Двореца на пионерите от 1974 до 1981 г. След френската гимназия кандидатствал във ВИТИЗ преди казармата, но не го приели.
Впоследствие се ориентирал към музиката и разбрал, че тя е неговото амплоа.

6 съвета за децата на 5 и 19 години

1. Гледайте си децата сами. Важно е да прекарвате много време с тях, особено докато са малки.

2. Учете с тях, помагайте им с домашните, четете им книжки, а не ги пращайте веднага на частни уроци.

3. Не занимавайте децата си с проблемите си. Има неща, които те не бива да чуват.

4. Дайте им култура на движение. Да познават светофара, да пресичат внимателно.

5. Научете ги на чистота. От малки да знаят, че всеки има задължения и трябва да ги спазва.

6. Карайте ги да уважават околните. Респект към учителите. Да не са агресивни към съучениците си, никога да не посягат.