Борисов към Лиляна Павлова: Покани Станишев да разгледа магистралите

https://www.24chasa.bg/Article/1429080 www.24chasa.bg

Преди заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов помоли регионалния министър Лиляна Павлова да покани лидера на БСП Сергей Станишев да разгледа магистралите, построени от сегашното правителство, и тези, които е построил той, съобщи „Фокус".

Той се обърна към министър Павлова с думите: „Ти си дама, няма да ги обиждаш, няма да ги пресираш, ще бъдеш внимателна, те са нежни души. Водиш ги там на пътя, щото в парламента хората се объркват - единият вика 120 км., другият вика 6000 - цифри".

„Вчера ме подразни много и казах - ето, държавната лаборатория да отиде със Станишев и да сочи къде да дупчим, да вземем проби и да се върнем неговите също да подупчим да видим какво ще излезе. Забавлявайте се с тях, не спорете, защото те са учили затова. Водете на място и посочвайте", каза премиерът.

„Лили, ти няма защо да спориш със Станишев за магистралите, защото тях ги няма. С тези хора да спориш е безсмислено. Те само да бяха поддържали пътищата до тогава. Аз се радвам, че медиите имат всички кадри, и добре, че го направихме тогава. Ще направиш като Вежди Рашидов една книжка - „преди и след". Магистрала „Люлин", както бяха само 5-те километра и след това как изглежда. Добре, че ги заведох медиите под планината да гледат къде стига, защото иначе - нали го чуваш - спорим за „Люлин", кой я е правил. Аз не споря, то е ясно кой я е направил", заяви Бойко Борисов.

„Ти Лили, му прати магистрала „Люлин" да си припомни как я беше оставил. Като застанат пред журналистите, те лъжат толкова безогледно. Така убедително лъже този човек. А „Хаинбоаз" Росен Плевнелиев не искаше да ходим там да го откриваме, защото едната лента беше 100% незаконна. А „Цанков камък"? Що не го поканиш - ти си дама - покани този джентълмен на „Цанков камък" да си види пътя колко струва? 250 милиона, как са го направили, щото ми казва, че било сложно нещо. Аз от такова строителство като неговото не разбирам. Заведи го, кажи - аз съм дама, каня те из гората да видиш какво беше там. Как са свлекли скалите там и ще убият някой човек там. Или го закарай за 100 милиона на „Водното огледало", което ние узаконихме и ние доплатихме 40 милиона", допълни премиерът.

„Това са социалистите, те са си старите комунисти - на бялото казват черно, ама така го казват, и понеже си вярват в глупостта, излиза убедително. Един булевард не ми е мръднал в София, от кмет когато съм бил. Заведете го да види", коментира Борисов.

„Отивате в парламента и от трибунката го каните - г-н Станишев, Михалевски, молим ви, каним ви - заедно с всички медии, това е демокрацията, да отидем на „Цанков камък", сега даваме още 3.5 милиона, да видите какво сте направили, щом толкова разбирате от строителство, а Борисов не разбира. Оставете го него, няма да го каним, той си стои на Южната дъга, на моста „Брюксел", на магистрала „Люлин" така както е осветена вечер. Сега от 29-ти на „Меден рудник" мога да отида, да си ги чакам там. Но, вие понеже разбирате, елате да ви заведем да видите какво сте направили", заяви министър-председателят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бившият шеф на Националната служба за охрана има повече от впечатляваща биография, а срещите му с най-влиятелните хора на планетата са запечатани на повече от 3000 кадъра. Които генералът с гордост показа единствено за "България Днес". Идеята му е да покаже, че НСО не винаги е била служба, свързвана с инциденти и скандали

Бланка с криминалната регистрация на Васил Божков бе открита днес при обиска в офисът му на столичната ул. "Московска". Строго секретния документ, създаден през 1982 г. от столичната дирекция на милицията, е намерен в личния сейф на хазартния бос. Наред с имената, ръста и цвета на очите на Божков са посочени и любопитни данни от криминалната му

Даниела Серданова също се включи в отбора на моделките с напомпани устни, видя "България Днес". Бившата изгора на Любослав Пенев, която през годините се изявяваше като тв водеща и консултант на няколко български сериала, опитва да поддържа стегната форма и да не изостава от по-младите бръмчалки. Вероятно заради това Серданова се развозва из