Открихме 114 км магистрали, а ГЕРБ – 50 км, отговори Станишев

https://www.24chasa.bg/Article/1429866 www.24chasa.bg
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

Сергей Станишев не закъсня с отговора на думите на Бойко Борисов към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да покани бившия премиер да разгледа магистралите, построени от сегашното правителство, и тези, които е построило правителството на Тройната коалиция. „За трите години от управлението на ГЕРБ са открити 50 км магистрали, а за предишния мандат са пуснати в експлоатация 114 км", рапортува шефът на европейските социалисти в Брюксел през наши журналисти.

"За всички магистрали, които се строят сега, при г-н Борисов, бяха направени отчуждения, технически проекти и беше осигурено финансиране от предишното правителство", категоричен бе Станишев.

Според него ГЕРБ си пишел за свой актив 20 км от магистрала "Марица", които били почти готови при предишното правителство, което направило и 40 на сто от магистрала "Люлин". ГЕРБ я оскъпили със 120 млн. лв. за сметка на данъкоплатеца. Миналото правителство реновирало 7 000 км от републиканската мрежа извън магистралите, а сегашното можело да стигне най-много до 2 000 км.

Станишев посочи, че при неговото управление автомагистрала "Тракия" е включена в европейската оперативна програма "Транспорт", след прекратяването на концесията сключена при кабинета на НДСВ.

"Аз разбирам чувствителността на г-н Борисов по темата строителство на пътища и магистрали, защото това е единственото нещо, което това правителство върши", заключи той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си