Открихме 114 км магистрали, а ГЕРБ – 50 км, отговори Станишев

https://www.24chasa.bg/Article/1429866 www.24chasa.bg
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

Сергей Станишев не закъсня с отговора на думите на Бойко Борисов към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да покани бившия премиер да разгледа магистралите, построени от сегашното правителство, и тези, които е построило правителството на Тройната коалиция. „За трите години от управлението на ГЕРБ са открити 50 км магистрали, а за предишния мандат са пуснати в експлоатация 114 км", рапортува шефът на европейските социалисти в Брюксел през наши журналисти.

"За всички магистрали, които се строят сега, при г-н Борисов, бяха направени отчуждения, технически проекти и беше осигурено финансиране от предишното правителство", категоричен бе Станишев.

Според него ГЕРБ си пишел за свой актив 20 км от магистрала "Марица", които били почти готови при предишното правителство, което направило и 40 на сто от магистрала "Люлин". ГЕРБ я оскъпили със 120 млн. лв. за сметка на данъкоплатеца. Миналото правителство реновирало 7 000 км от републиканската мрежа извън магистралите, а сегашното можело да стигне най-много до 2 000 км.

Станишев посочи, че при неговото управление автомагистрала "Тракия" е включена в европейската оперативна програма "Транспорт", след прекратяването на концесията сключена при кабинета на НДСВ.

"Аз разбирам чувствителността на г-н Борисов по темата строителство на пътища и магистрали, защото това е единственото нещо, което това правителство върши", заключи той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона