Несебър с 3% безработица, Стралджа с 30%

https://www.24chasa.bg/Article/1431395 www.24chasa.bg

Несебър е първенец по ниска безработица с 3,1%, ямболската община Стралджа пък закова рекордните 30,9 на сто за месец май.

Данните изнесе вчера Пенка Кирилова от Регионалната служба по заетостта.
Като цяло областите Бургас, Ямбол и Сливен са свалили нивото на безработицата на 10,9 на сто, което ги нарежда на трето място в страната след столицата и Варна.
И макар сезонната заетост да дърпа морските общини напред, тези във вътрешността и на прага на лятото остават с лоши показатели. Наред със Стралджа, с високо равнище на безработица са още Котел /29,6%/, Твърдица /27,3%/ и др.

Регистрираните без препитание в региона през май са малко над 35 хиляди души като спадът е с 3 349 човека.

С 1,4 пункта пада равнището и в община Бургас като за месеца е вече 4,7 на сто, съобщи Златомира Гаджерукова от местното бюро по труда.
Според експертите тенденцията за спад на безработицата ще продължи и в следващите летни месеци. Основната причина за това е сезонната заетост в туризма.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи