Луксозното море падна под 100 лева за август

https://www.24chasa.bg/Article/1431835 www.24chasa.bg

Луксозната почивка на Българското Черноморие вече може да бъде намерена и за по-малко от 100 лв. на нощувка. Това показа проучване на „24 часа" на последните оферти от страна на туроператори и хотелиери.

"Някои колеги свалиха цените драстично, тъй като не са им се потвърдили предварителните записвания от чужбина. Освен това се опитват да отговорят на свалянето на цените в Гърция, за да привлекат български клиенти", обясни хотелиер от Слънчев бряг.

Реално в този курорт цените на някои от луксозните четиризвездни хотели могат да се конкурират с апартаментните комплекси.

Луксозното море падна под 100 лева за август

Апартамент на Какао бийч може да бъде нает срещу 90 лв. на човек, но в тази цена не е включено абсолютно нищо допълнително освен спането.

Луксозното море падна под 100 лева за август

В същото време тази цена се предлага от четиризвездни хотели с ол инклузив, а нерядко и допълнителни бонуси за българските туристи. Един от тях е например допълнителна отстъпка от 12%, ако почивката бъде платена напълно преди пристигането. За около 90 лв. нощувка предлагат и тризвездни хотели на първа линия в Слънчев бряг, като отново изхранването е на базата на всичко в цената.

Странното е, че тези цени са за т.нар. висок сезон между средата на юли и края на август, през който традиционно сумата за четиризвездните хотели надхвърлят 120 лв. на нощувка в двойна стая.

Подобни оферти са обявили засега незапълнени четиризвездни хотели и в Златни пясъци, Албена, Слънчев ден и Елените. Най-ниски са цените в Златни пясъци, където легло в двойна стая през август се предлага и за 80 лв. при четиризвезден ол инклузив. В този курорт на Северното Черноморие обаче хотелиерите са и най-изобретателни при компенсирането на ниските цени с допълнителни такси. Доста от промоционалните хотели например събират по 10 лв. такса паркинг на ден.

Други пък искат от клиентите си по 5 лв. дневно за ползване на хладилник, ако няма консумация от минибара. Има въведено допълнително заплащане дори за бебешка кошарка, нищо че според офертите на хотелите децата до 12-годишна възраст почиват безплатно. В този курорт пък тризвездните хотели предлагат нощувка със закуска срещу 30 лв. на човек на ден.

Около границата от 100 лв. на нощувка са се прицелили дори петзвездни хотели, които не са успели да запълнят леглата си с чужди туристи. Оферти за по 110 лв. има от петзвезден хотел на Елените.

Доста по-евтини оферти обаче има за Албена, където ол инклузив в четири звезди се предлага по 86 лв. При тризвездните пък цените падат до 49,50 лв. на легло на ден през ниския сезон и 60 лв. в най-високия. За да се ползват тези оферти обаче, трябва престой от поне седем нощувки. Има пакети и по 3, но при тях единичната цена е с левче по-висока. От тази година доста хотели вече предлагат в ол инклузива си дори вносен алкохол, а нерядко запазват на гостите си и места на плажа.

Евтин вариант за лятна почивка са и офертите от типа хотел без име.

При тях цената е твърда, но туристът до последно не знае къде точно ще бъде настанен в рамките на конкретен комплекс. Така обаче туристите могат да спят в четиризвезден хотел в Приморско на база ол инклузив срещу 77 лв., а при "Грандхотел Варна" има оферти дори и за 55 лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Свидетели спасяват кримигероя Стефан Гевгелийски и разколебават тезата на обвинението по случая с убит по поръчка надзирател от софийския затвор! С този мотив защитата на сочения като лейтенант на боса Стефан Бонев-Сако поиска той да бъде освободен, научи "България Днес". Спряганият като "садист номер 1 на мафията" е зад решетките от 2017 г

Бърз като светлината е Къци Вапцаров, който прелита през столични булеварди с колелото си, видя зоркото око на "България Днес". Шоуменът не се притеснява от натоварения столичен трафик и ловко фучи около автомобилите, придвижвайки се в бус лентата. СНИМКИ: "България

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро