Пътуване във времето

https://www.24chasa.bg/Article/1432896 www.24chasa.bg
Корицата на книгата "Пътуване"

"Ана намираше за естествен гъдела по босите си ходила, причинен от тревата. Стъпваше уверено по нея, но тя не лягаше под тежестта й. Пеперуди в седемте цвята на спиралите сипеха върху й нежен прашец. Тя вдигна глава и видя двете слънца. Почти едно до друго".

Откога не сте имали време в забързаното ежедневие да помечтаете за нещо коренно различно, нещо, което да заобикаля границите на познатия и рациоанен свят? Откога не сте държали в ръцете си книга, която само след прочитането на първите редове, вече сте убедени, че ще я препрочетете? Кога за последно сте пътували не физически, а в дълбоко скритото във вас въображение?

"Пътуване". Това е нова книга, побрала две мистични новели от Весислава Савова . В малко повече от 100 страници авторката показва не само две съвременни и провокативни произведения с имената "Ана" и "Рон". Тя припомня какво е да мечтаеш, да разпростреш фантазията си в далечни кръгозори и въпреки това да си стъпил здраво на земята. И двете творби криволичат по границата - ту в тази на материалното и познатото, ту в другата - на необичайното и необяснимото.

"Пътуване" предлага свобода за всеки, осмелил се да надникне в приказна природа и загадъчни събития.

Авторката представя нестандартен поглед за реалното и метафоричното пътуване. Героите и от двете новели се спускат стремглаво и неусетно по спиралите на времето (извън всякаква хронология), обичта (чиста и безпределна), страданието и смъртта.

Самата Весислава Савова споделя, че поривът да напише новелите е дошъл от нейни лични преживявания и размишления. "От древни времена ние, хората се вълнуваме от това, което не можем да обясним... какво е животът, ако не от едно непрекъснато пътуване по неразгадаеми пътеки, които криволичат, дори спираловидно, но чийто край се губи някъде там, където непознатото може и да дава отговори, но те няма да достигнат до нас. Вярвам, че вие ще изпитате удоволствие от това пътуване, а някои от вас, може би ще открият себе си...", казва тя.

Книгата можете да намерите в книжарница "Български книжици" на цена от 8 лева.

ВИЗИТКА

Весислава Савова е позната като автор на сборника разкази „Приятели", съавтор на проект „Четири" с едноименната им поетична антология и редактор на „Родници" от Ина Крейн и „Ударите на съдбата" от Донко Найденов. Тя е рижисьор и автор на пиесата "История с дух". Савова има две международни награди - за кратка проза на Sacred Heart College и първа награда за международно хайку от Columbia River Reader на ежегодния им конкурс "With compliments to Basho".

Авторката е и главен инициатор и съорганизатор, заедно с Веселка Христова, на „Кръстопът на изкуствата" - празник, даващ трибуна на творци от различни области на изкуството за изява. Именно на пролетното издание на този празник пиесата „История с дух" бе изиграна предпремиерно в с. Радуил.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош, съобщават от Пресслужбата на Министерски съвет На срещата беше

Неизвестни нападнаха и биха двете дъщери на един от заместниците на главния мюфтия. Инцидентът е станал пред един от хипермаркетите в столичния квартал "Надежда" днес следобед, съобщава БНР. Двете момичета са излизали от магазина, когато са били нападнати от други младежи, които са ги удряли. Полицията в София разследва инцидента.

19-годишно момче от сатовчанското с. Плетена сложи край на живота си. Тялото на Явор Ю. било открито в понеделник около 21,30 ч да виси на въже под навеса на къщата му в селото. Родителите му са разведени, като майката живеела в друг град, а бащата бил на гурбет в Испания. В Плетена Явор живеел с баба си и дядо си,