Пътуване във времето

https://www.24chasa.bg/Article/1432896 www.24chasa.bg
Корицата на книгата "Пътуване"

"Ана намираше за естествен гъдела по босите си ходила, причинен от тревата. Стъпваше уверено по нея, но тя не лягаше под тежестта й. Пеперуди в седемте цвята на спиралите сипеха върху й нежен прашец. Тя вдигна глава и видя двете слънца. Почти едно до друго".

Откога не сте имали време в забързаното ежедневие да помечтаете за нещо коренно различно, нещо, което да заобикаля границите на познатия и рациоанен свят? Откога не сте държали в ръцете си книга, която само след прочитането на първите редове, вече сте убедени, че ще я препрочетете? Кога за последно сте пътували не физически, а в дълбоко скритото във вас въображение?

"Пътуване". Това е нова книга, побрала две мистични новели от Весислава Савова . В малко повече от 100 страници авторката показва не само две съвременни и провокативни произведения с имената "Ана" и "Рон". Тя припомня какво е да мечтаеш, да разпростреш фантазията си в далечни кръгозори и въпреки това да си стъпил здраво на земята. И двете творби криволичат по границата - ту в тази на материалното и познатото, ту в другата - на необичайното и необяснимото.

"Пътуване" предлага свобода за всеки, осмелил се да надникне в приказна природа и загадъчни събития.

Авторката представя нестандартен поглед за реалното и метафоричното пътуване. Героите и от двете новели се спускат стремглаво и неусетно по спиралите на времето (извън всякаква хронология), обичта (чиста и безпределна), страданието и смъртта.

Самата Весислава Савова споделя, че поривът да напише новелите е дошъл от нейни лични преживявания и размишления. "От древни времена ние, хората се вълнуваме от това, което не можем да обясним... какво е животът, ако не от едно непрекъснато пътуване по неразгадаеми пътеки, които криволичат, дори спираловидно, но чийто край се губи някъде там, където непознатото може и да дава отговори, но те няма да достигнат до нас. Вярвам, че вие ще изпитате удоволствие от това пътуване, а някои от вас, може би ще открият себе си...", казва тя.

Книгата можете да намерите в книжарница "Български книжици" на цена от 8 лева.

ВИЗИТКА

Весислава Савова е позната като автор на сборника разкази „Приятели", съавтор на проект „Четири" с едноименната им поетична антология и редактор на „Родници" от Ина Крейн и „Ударите на съдбата" от Донко Найденов. Тя е рижисьор и автор на пиесата "История с дух". Савова има две международни награди - за кратка проза на Sacred Heart College и първа награда за международно хайку от Columbia River Reader на ежегодния им конкурс "With compliments to Basho".

Авторката е и главен инициатор и съорганизатор, заедно с Веселка Христова, на „Кръстопът на изкуствата" - празник, даващ трибуна на творци от различни области на изкуството за изява. Именно на пролетното издание на този празник пиесата „История с дух" бе изиграна предпремиерно в с. Радуил.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бих влязла в "Биг брадър"  "Няма да се омъжвам скоро! Мисля, че ми е прекалено рано за такава сериозна стъпка", разкри за "България Днес" поп певицата Тита. Тя бе категорична, че с приятеля си Викторио имат сериозна връзка, но все още не мислят да предприемат следващата стъпка. Двамата се познават от преди близо две години.

Плевенчанинът отдавна предупреди, че американският актьор се натиска на мъже "Кевин Спейси ме е опипвал между краката! Това се случи на едно парти в Холивуд. Седна до мен, положи ръка на бедрото ми, след което бавно я плъзна към чатала ми. Меко казано, се скандализирах и си тръгнах на мига!" Това шокиращо признание направи още през 2014 в

"Бих направила рестарт на кариерата си като поведение, като изпуснати шансове, пропилях ги. Заради личния живот, заради голямата ми емоционалност", сподели емоционално Елен Колева. Актрисата бе дълги години половинка на богаташа с бизнес в майонезата Александър Найденов, но двамата се разделиха с грозен скандал.