ВМРО сезира прокуратурата срещу Фандъкова заради ромско гето

https://www.24chasa.bg/Article/1432933 www.24chasa.bg
Ангел Джамбазки Снимка: Архив

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки е сезирал прокуратурата за престъпно бездействие на столичния кмет Йорданка Фандъкова по въпроса с ромските гета, съобщи Дарик.

Става въпрос за гетото на улица „Зайчар" в столичния район „Възраждане". Мерки не са предприети, въпреки констатираното незаконно строителство и въпреки становището на специална общинска комисия за премахване.

Джамбазки сигнализира, че незаконни постройки продължават да се издигат. Той разчита, че прокуратурата ще издаде постановление, което ще задължи Фандъкова да предприеме действия по премахване на постройките.

Той припомни, че преди две седмици отново е отправил питане към кмета на града. „Отговорът беше написан, че администрацията прави всичко възможно да не се разраства гетото, което се оказа тотална лъжа. Същият ден отидох на място и видях как там се строи незаконно в същия имот", заяви Джамбазки.

Преди няколко дни общинският съветник от БСП Георги Кадиев също каза, че ще сезира прокуратурата за престъпно бездействие на Фандъкова по въпроса с бездомните кучета и отчета за нарушенията в „Екоравновесие".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Уругвайският футболен отбор "Данубио" (това е наименованието на река Дунав на испански език) отново си спомни за българските си корени. Клубът е основан от наши емигранти в Южна Америка и феновете изключително много тачат своята история. Футболисти, ветерани, привърженици и младежи на "Данубио" записаха видеоклип