Раците - две напред, една назад

https://www.24chasa.bg/Article/1433489 www.24chasa.bg
Явор Бахаров е зодия Рак СНИМКА: 24 часа

Ракът е най-загадъчният знак от зодиака. Изглежда странен и непонятен на околните. Раците са хора с фина нервна система и добре развита интуиция. Управлява ги Луната. Затова са на настроения, които често се менят.

Раците са много чувствителни и лесно обидчиви. Приемат всичко много лично. Това е може би най-емоционалният от всички знаци. Романтичен е и срамежлив.

Силно интуитивен, Ракът е в състояние да изрази най-дълбоките си чувства, без да се страхува да покаже своята уязвимост. Ако не се шегува сам, Ракът се смее от сърце на шегите на другите. Обикновено не се стреми към популярност. Страда от меланхолия и го преследват тайни страхове.

Понякога може да бъде агресивен, за да получи това, което иска. Отмъстителен е, но с обидилия го обикновено се разправя тайно. Обича да е сам. Способността да създава граница между себе си и другите е от основна важност за Рака.

По правило това са големи патриоти. Умеят да пазят тайни. Не обичат да обсъждат живота си. Раците винаги старателно изчисляват всяко свое действие. Винаги искат все повече, отколкото имат или може да постигнат.

Ракът никога и никъде не се чувства в безопасност. Намира сигурност в семейството си.
Мисията на Рака е да бъде духовна майка. Той мечтае да създаде гнездо, в което да отглежда и да се грижи майчински за тези, които обича.

Ракът много обича водата. Емоциите не му позволяват да бъде сигурен в себе си и да се отпусне напълно. Развинтената му фантазия лесно превръща най-малкото неразположение в сериозна хронична болест.

Раците обичат да трупат пари. Много са подходящи за банкери и едри бизнесмени.
Отнасят се грижливо и отговорно към храната. Имат развит родителски инстинкт.

Обичат крайностите - могат да бъдат весели и меланхолични в рамките на минути. Обичат да подаряват. Те са добри адвокати, архитекти, дизайнери и художници.

Жената Рак е ту малко луда, ту малко тъжна. Има богато въображение, нежна и чувствителна е. Не обича да я критикуват и не понася да бъде изоставена. Готви отлично. В чувствата й няма нищо изкуствено или дребно. Не е алчна, но има навик да събира ненужни вещи.

Рак е воден знак и дъхът на морето го вдъхновява. Парфюмите, които харесва, са лятно цветно-плодови, с мирис на жасмин, както и класическите аромати.

Ракът е най-силно привързаният към дома си зодиакален знак. Нищо не е по-важно
за него от семейството му. Жилището му трябва да излъчва сигурност, топлина и гостоприемство. Обикновено не е много подредено и представлява колекция от всякакви вещи от миналото. Раците мразят да изхвърлят и пазят всичко. Трупат наследства и обожават антики. Ценят старинните мебели, покриват стените със семейни снимки.

Най-важното е, че в дома им трябва да има живот, да не е стерилен като аптека и да е изключително удобен - почти като утроба.

Водният елемент особено ги успокоява. Големи градинари са и добре се грижат за растенията и цветята. Мечтата им е да отглеждат бели водни лилии.

Любимото им място в дома е кухнята. Там любовно бъркат храна, за да нахранят семейството си, събират се с родата, вземат повечето си решения. Перфектното за тях е, ако може тя да е обширна трапезария, с гигантска маса в средата от старо дърво. Цветя, рафтове с красиви съдове и старомодни детайли допълват идилията. За да бъде уютно, когато всички се съберат.

Архетипи:
- Майката
- Женската природа
- Пазителят на дома
- Гурме готвачът

Привличат ги: Риби, Скорпион, Водолей
Цветове: бял, зелен и син, сребрист
Скъпоценни камъни: перла, лунен камък, изумруд, халцедон, перидот, яспис     
Време на върхови постижения: до 14 години, от 14 до 21 г. - период на идеализъм, 42-49 г. - реализъм, жизнерадост, любов и вяра, след 70-годишна възраст - ясновидство
Символи: бялото, полумесец, растяща Луна
Числа: 2, 4, 5, 8.
Ритъм: приспивна песен, баркарола
Планета: Луна
Девиз: Искам да чувствам!
Стихия: течаща вода - ручей
Метал: сребро
Цветя: водна лилия, всички бели цветя, жасмин, орлови нокти, гардения
Растения: високи прави дървета, кедър, тръстика, краставици, тиква, диня, ориз, розмарин, сандалово дървоЖивотни: рак, патица и всички водоплаващи птици, костенурка, влечуги, гущер.
Храни: домати, круши, тикви, ананас, киви, мляко, бяла риба, зеле, шипка, джинджифил, морска сол
Страни и райони: Турция, Шотландия, Холандия, Сирия, Африка, Австралия, островите в Тихия океан, Бахамските острови, Канада, Ирак, Мозамбик, Филипините, Тайланд.
Градове: Берн, Кадис, Истанбул, Венеция, Стокхолм, Манчестър, Магдебург, Милано.