Станишев: Готови сме за еврозоната? Поредната лъжа на ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/Article/1433817 www.24chasa.bg
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

"Три години управление на ГЕРБ - празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. Последната беше, че България е една от малкото страни, която е готова за членство в еврозоната. Затова очаквам съветите в БСП да имат конкретен план на действие и посочване на всички пороци на това управление". Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на заседание на Националния съвет на партията.

"ГЕРБ пропиляха доста време, вместо да се занимават с реални реформи в съдебната система, с реална борба с организираната престъпност и няма как тези факти, които стават публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", добави той.

"Очаквам още по-целенасочено да се търси допълнителен потенциал от съветите в БСП. Те трябва да бъдат автономни в своите работи по всеки един от острите проблеми. Очаквам много ангажирано председателство на съветите", посочи Станишев.

"Една от функциите на съветите е постоянно наблюдение на сегашното управление. Също така те имат функцията на извънпарламентарния контрол. Досега е създадена не лоша организация по отношение на наблюдение на работата на Министерски съвет. Другото е формулиране на нашата предизборна платформа. Трябва да предприемаме програма за първата година на управлението. Всеки съвет трябва да се концентрира върху една или две конкретни реформи", допълни шефът на ПЕС.

На заседанието на НС на БСП бяха избрани председателите на съветите и комисиите в партията. За шеф на комисията по идейното и програмно развитие на БСП е избран Янаки Стоилов, по взаимодействие на БСП с политическите партии - Росен Малинов, на комисията по политически комуникации и медийна политика на БСП - Николай Малинов, на комисията по политическо образование - Бойко Великов, на комисията за работата с младежта - Станислав Владимиров, на комисията за защита правата на българските граждани - Мирослав Попов.

Председател на съвета по социална и демографска политика, заетост, цени и доходи стана Драгомир Стойнев, на съвета по наука, образование, иновации, квалификация - Ваня Добрева. на съвета по правата на човека, гражданско общество и вероизповеданията - Велислава Дърева, на съвета по култура и духовно развитие - Стефан Данаилов. Съвет по медийна политика - Илияна Йотова. Съвет по здравословен живот и хора в неравностойно положение - Георги Марков.

За председател на съвета по икономическа и експортна политика бе избран Румен Овчаров, на съвета по зелена икономика, околна среда - Георги Божинов, на съвета по управление на публична собственост - Петър Димитров, на съвеат по транспорт и инфраструктура - Петър Мутафчиев. на съвета по държавни органи и администрации, електронно правителство - Чавдар Георгиев, на съвета по закон и съдебна власт, борба с корупцията - Младен Червеняков. на съвета по обществен ред, полиция и управление при бедствия и аварии - Михаил Михов, на съвета по регионална политика - Димчо Михалевски, на съвета по външна политика - Кристиан Вигенин.