Кунева: Нито ме е женил социализмът, нито ще ме разведе демокрацията

https://www.24chasa.bg/Article/1434006 www.24chasa.bg

„Няма как да попадна в категорията на политкомисар, била съм само комисар. Личните нападки са нещо грозно, разполагам и с повече от 30 думи в речника", така отговори на премиера Бойко Борисов председателят на Сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева в предаването „Карбовски: Директно" по Нова тв.

„Аз съм жена на Андрей Пръмов и смятам да завърша живота си с него. Неговият баща е бил член на ЦК (б.р. Иван Пръмов), ожених се по любов - нормалните неща в края на 80-те години. Не е коректно да бъде използвано срещу мен. Освен съпруга съм и дъщеря внучка и т. н. Единият ми дядо е бил царски офицер, другият е бил в „Белене", сподели тя.

„Нито ме е женил социализмът, нито ще ме разведе демокрацията - категорична бе Кунева. - Нищо не съм ползвала като привилегия. - След 1989-а година съпругът ми не е правил опити за приватизация. Една партия от ЕНП трябва да се въздържа от такива нападки, обикновено крадецът вика дръжте крадеца. И Борисов го е движела любовта и дълго е живял щастливо с Цветелина Бориславова. Камъкът на Борисов няма да удари на точното място, а ще го удари като бумеранг".

„Има още една година на честно съревнование - така ще избирам екипа си за следващите избори", обясни Кунева. И отрече да прави списъци на бъдещи депутати. Всеки има възможности да се изяви, категорична бе тя. „Политически съвет на „България на гражданите" ще решава кой да попадне в листите - допълни тя. Това е партия на хората, които са чели повече от една книга".

Тя отрече, че взима люспите на ДСБ: „Чувстваме се уютно заедно, гледаме в една посока, те не са изменили на убежденията си. Не можем да ги погребваме както някога фараоните. Имам нужда и от опитни политици, но 90 на сто са нови хора. Зная как да избирам екип от знаещи хора"

„В момента в „България на гражданите" имаме 24 хиляди лева, изключително трудно намираме пари, но няма да бъркам в джоба на някой олигарх, пък и няма досега директни предложения. Знаят, че номерът няма да мине пред мен. Хората имат инстинкт за истината и ще ни разпознаят без скъпи кампании, добави тя.

„Моите спестявания са единствено от заплата, нямам бизнес, не съм купувала и продавала апартаменти", отчете тя имущественото си състояние.