Кунева: Нито ме е женил социализмът, нито ще ме разведе демокрацията

https://www.24chasa.bg/Article/1434006 www.24chasa.bg

„Няма как да попадна в категорията на политкомисар, била съм само комисар. Личните нападки са нещо грозно, разполагам и с повече от 30 думи в речника", така отговори на премиера Бойко Борисов председателят на Сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева в предаването „Карбовски: Директно" по Нова тв.

„Аз съм жена на Андрей Пръмов и смятам да завърша живота си с него. Неговият баща е бил член на ЦК (б.р. Иван Пръмов), ожених се по любов - нормалните неща в края на 80-те години. Не е коректно да бъде използвано срещу мен. Освен съпруга съм и дъщеря внучка и т. н. Единият ми дядо е бил царски офицер, другият е бил в „Белене", сподели тя.

„Нито ме е женил социализмът, нито ще ме разведе демокрацията - категорична бе Кунева. - Нищо не съм ползвала като привилегия. - След 1989-а година съпругът ми не е правил опити за приватизация. Една партия от ЕНП трябва да се въздържа от такива нападки, обикновено крадецът вика дръжте крадеца. И Борисов го е движела любовта и дълго е живял щастливо с Цветелина Бориславова. Камъкът на Борисов няма да удари на точното място, а ще го удари като бумеранг".

„Има още една година на честно съревнование - така ще избирам екипа си за следващите избори", обясни Кунева. И отрече да прави списъци на бъдещи депутати. Всеки има възможности да се изяви, категорична бе тя. „Политически съвет на „България на гражданите" ще решава кой да попадне в листите - допълни тя. Това е партия на хората, които са чели повече от една книга".

Тя отрече, че взима люспите на ДСБ: „Чувстваме се уютно заедно, гледаме в една посока, те не са изменили на убежденията си. Не можем да ги погребваме както някога фараоните. Имам нужда и от опитни политици, но 90 на сто са нови хора. Зная как да избирам екип от знаещи хора"

„В момента в „България на гражданите" имаме 24 хиляди лева, изключително трудно намираме пари, но няма да бъркам в джоба на някой олигарх, пък и няма досега директни предложения. Знаят, че номерът няма да мине пред мен. Хората имат инстинкт за истината и ще ни разпознаят без скъпи кампании, добави тя.

„Моите спестявания са единствено от заплата, нямам бизнес, не съм купувала и продавала апартаменти", отчете тя имущественото си състояние.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи