Миди "Саганаки"

https://www.24chasa.bg/Article/1435200 www.24chasa.bg

Миди Саганаки

Екзотично ястие с морски дарове и зеленчуци

Чаровната Емилия Кочева се занимава с кулинария от 17 години, а вече почти 2 готви специалитетите си за клиентите на уютния столичен ресторант "Контеса".

Продукти:

1,5 кг сурови миди с черупки, 3-4 глави лук, 2-3 средно големи домата, 3-4 пресни червени или зелени чушки, 150 г овче сирене, 3-4 скилидки чесън, риган, зехтин, магданоз

Начин на приготвяне:

Сваряваме мидите за около 3-4 мин и ги почистваме, като изваждаме ядките от черупките.

Запържваме лука в зехтин, а след това прибавяваме нарязаните на кубчета чушки и домати.

Добавяме и мидите и оставяме да се задуши за още 15 мин.
Натрошаваме сиренето и сваляме от котлона. Поръсваме с магданоз и сервираме.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да вдигнем самолета, пардон, имунитета. В тази ситуация изловиха топпапараците на "България Днес" шефа на новините на Би Ти Ви Венелин Петков. В столичен супермаркет Петков натовари пазарската количка само с пресни плодове и зеленчуци. Тв звездата през цялото време бе с маска, въпреки че около него нямаше други клиенти

Арти е върната в природата, построиха й истинско жилище Иво АНГЕЛОВ Женски язовец изненадващо беше открит в строеж в центъра на София. Стресираното животно няколко дни е живяло сред прахоляк и бетон, преди да бъде спасено и върнато обратно в природата. "Когато получихме сигнала за язовец в огромен строеж, направо не повярвахме

Проф. Герджиков също ще се хвърли в бодиарта Надя Панкова Коронавирусът ще изгрее върху едно от най-изваяните тела на България. Художникът и майстор на бодиарта Иван Яхнаджиев ще изрисува символа на най-известната болест на света върху гърба на красивата ММА-шампионка Изабел Христова. На изложбата "АнтивирусНо" в сряда в столицата