Найден Зеленогорски се присъединява към проекта на Кунева

https://www.24chasa.bg/Article/1440547 www.24chasa.bg
НАЙДЕН ЗЕЛЕНОГОРСКИ

Найден Зеленогорски напуска СДС и се присъединява към проекта на Меглена Кунева, съобщи самият той за БТА.

„След като подадох оставка обмислях дали да изляза от политиката или да подкрепя досегашен десет проект, или да участвам в нов десен проект - уточни Зеленогорски. - Реших, че след като 22 години от живота ми са минали в борба за свобода, демокрация и просперитет на държавата, е по-честно да я продължа. Днес обявихпред колегите си в СДС - Плевен, че подавам оставка като председател на Областния съвет на СДС и напускам партията, като оставам с добри чувства към СДС и към всичко, което се е случило през тези 22 години".

„Реших да напусна, защото работих за Синята коалиция и смятах, тя трябваше да се разшири и надгражда и да обедини автентичната десница, но Националния съвет реши в Пловдив друго - тя да се разтрогне, поясни Зеленогорски.

"Тръгна се по друг път и е очевидно, че обединението на десницата е много трудно осъществимо и аз обмислих възможността да се присъединя към нов десен проект - ще се включа в проекта на г-жа Меглена Кунева - движението "България на гражданите", заяви той.

"Смятам, че г-жа Кунева е дала много за България и като министър, и като еврокомисар. Мисля, че имаме общи цели - свобода, демокрация, просперитет, силно присъствие на България в Европа и затова реших, че ще бъде добре да се включа в този проект и да дам силите си да успеем с движение "България на гражданите", посочи Зеленогорски.

"Желая успех на СДС. Сигурен съм, че ще направят всичко да получат добър резултат от парламентарните избори и бих се надявал да бъдат част от българския парламент. Бих работил за евентуално сътрудничество на десните сили", каза още той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал