Румен Овчаров: Управляващите саботират референдума за АЕЦ "Белене"

https://www.24chasa.bg/Article/1440949 www.24chasa.bg
Румен Овчаров Снимка: Архив

Управляващите саботират работата на Инициативния комитет и подписката за референдум за АЕЦ „Белене". Това заяви на брифинг в парламента Румен Овчаров, депутат от Коалиция за България. Според него с някои действия управляващите се опитват да пречат на реализирането на действията на Инициативния комитет.

Проф. Стефан Воденичаров, председател на Инициативния комитет, който планира изнесено заседание на площадката на спрения проект, получил писма от изпълнителния директор на НЕК. В него Иво Лефтеров информира, че в съответствие с безопасните условия на труд и от съображения за безопасност „ръководството на НЕК е взело принципно решение за недопускане на външни лица на площадката".

Румен Овчаров показа писмото, адресирано до председателя на Инициативния комитет за провеждането на референдума проф. Стефан Воденичаров и подписано от Иво Лефтеров.

„Как така на мястото, на което според премиера има един гъол, е възможно да се предявят съображения за безопасност", пита Овчаров и се закани, че социалистите ще отидат да ловят шарани в „гьола".

„Да, на площадката ще се ходи. Ще проведем мероприятието, има покана и до медиите. Ще отидем до площадката и искам да видя как ще ни спрат, особено нас, народните представители, да посетим площадката", заяви Овчаров. Запитан дали с този инат БСП не търси провокация, Овчаров отговори: „Ще търсим шараните в гьола".

Михаил Миков посочи, че кметът на Димово не разрешава на Инициативния комитет да си разположи масите за събиране на подписи. В Белоградчик пък на Инициативния комитет е наложена „такса тротоарно право".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лекарите, сестрите и санитарите в Италия са хората, които неуморно и без почивка се борят за живота на хиляди засегнати от пандемията COVID-19 на Апенинския полуостров. Тази събота Италия постави положителен рекорд по оздравели - 1434 за ден. Има спад при новозаразените със 750 - от 4401 души в петък на 3651 в събота

Кметът на София Йорданка Фандъкова отново припомни за забраната столичани да се разхождат в градини и паркове през уикенда заради ширещата се епидемия от COVID-19. Това бе и повод екипите на столичната полиция да засилят проверките в паркове и пешеходни зони. В събота полицаи предупреждаваха гражданите

Интересен начин да спрат съседите си да излизат си измислиха в столична кооперация. Ликът на шефът на кризисния щаб ген. Мутафчийски посрещаше всеки, който беше решил да излезне извън пределите на блока. Снимка: Забелязано в