Цветан Цветанов: Георги Владимиров - Фози е имал политическа протекция

https://www.24chasa.bg/Article/1441282 www.24chasa.bg

Съвсем отговорно мога да заявя, че по отношение на въпросния митнически служител Георги Владимиров - Фози, е имало политическа протекция. Това каза във Варна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, по повод реализираната днес специализирана полицейска акция „Цигараджии", съобщи агенция „Фокус".

При задържаните от днешната полицейска операция има едно лице, което е излежавало присъда, четирима са задържани в София, във Варна е задържан един бизнесмен.

Документираното престъпление е по отношение на контрабанда на цигари, като става въпрос за 22 милиона къса цигари, а щетата за бюджета при реализирането им на пазара, би възлизала на около 8 милиона лева.

Цветан Цветанов посочи още, че участието на Борислав Манджуков е много сериозно и то касае съхранение, организиране и разпространение на цигари във вътрешната част на страната.

„Нормално и логично е да имат някакви допирни точки". Така отговори вътрешният министър на журналистически въпрос дали закопчаният Борислав Манджуков има връзка с варненския общинар Борислав Гуцанов.

Въпросът беше провокиран от изказването на министъра, че акцията по задържането на 22-те хиляди къса цигари имат връзка с спипаните в Западна промишлена зона други контрабандни цигари през май миналата година. Тогава папиросите бяха в склад, за който излезе информация, че е собственост на Борислав Гуцанов. Впоследствие стана ясно, че Гуцанов е продал склада доста преди акцията, а освен това помещенията са били отдадени под наем на множество фирми.

Вътрешният министър коментира и митническия служител, като припомни, че той два пъти е бил е уволняван, но съдът го е възстановявал на поста му и съвсем отговорно може да се заяви, че има политическа протекция.