„Заблуден“ депутат "спаси“ днешното заседание на парламента

https://www.24chasa.bg/Article/1441827 www.24chasa.bg

Народното събрание започна днес работа благодарение на "заблуден" народен представител. В началото на заседанието се оказа, че няма кворум. След кратка почивка председателят на парламента Цецка Цачева се опита да събере нужния брой депутати.

„Моля ако има депутат в кулоарите на Народното събрание да се яви и да помогне да направим кворума - призова парламентарният шеф Цецка Цачева. - Моля квесторите, ако видят депутат в кулоарите да го повикат."

Квесторите все пак намериха Димитър Горов от БСП. Веднага след началото на заседанието съпартийката му Анна Янева напусна групата на Коалиция за България. Причината - избирането й на председателския пост на градската структура на БСП.

Парламентът ще заседава извънредно във вторник, 3 юли. Депутатите ще разгледат проект за решение за удължаване на срока на действие на Временна анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарствени продукти, заплащани със средства от бюджета на НЗОК и/или републиканския бюджет и предлагане на възможни мерки за намаляване на публичните разходи.

Предвидено е и продължение на второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за семейни помощи за деца, в Закона за лечебните заведения и в Закона за медицинските изделия.

Миналата седмица стана ясно, че до края на парламентарната сесия ще има извънредни заседания.