„Заблуден“ депутат "спаси“ днешното заседание на парламента

https://www.24chasa.bg/Article/1441827 www.24chasa.bg

Народното събрание започна днес работа благодарение на "заблуден" народен представител. В началото на заседанието се оказа, че няма кворум. След кратка почивка председателят на парламента Цецка Цачева се опита да събере нужния брой депутати.

„Моля ако има депутат в кулоарите на Народното събрание да се яви и да помогне да направим кворума - призова парламентарният шеф Цецка Цачева. - Моля квесторите, ако видят депутат в кулоарите да го повикат."

Квесторите все пак намериха Димитър Горов от БСП. Веднага след началото на заседанието съпартийката му Анна Янева напусна групата на Коалиция за България. Причината - избирането й на председателския пост на градската структура на БСП.

Парламентът ще заседава извънредно във вторник, 3 юли. Депутатите ще разгледат проект за решение за удължаване на срока на действие на Временна анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарствени продукти, заплащани със средства от бюджета на НЗОК и/или републиканския бюджет и предлагане на възможни мерки за намаляване на публичните разходи.

Предвидено е и продължение на второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за семейни помощи за деца, в Закона за лечебните заведения и в Закона за медицинските изделия.

Миналата седмица стана ясно, че до края на парламентарната сесия ще има извънредни заседания.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени