Сайтът на Агенцията по вписвания блокира, стотици чакат на опашка

https://www.24chasa.bg/Article/1442823 www.24chasa.bg

Според ръководството на агенцията обаче проблем с регистъра няма. Хората са чакали последния момент, за да впишат отчетите си и така са претоварвали сайта.

Опашката пред гишетата на Агенцията по вписванията в последния ден стигна до входа й. Хората недоволстваха, че са направили многократни опити да подадат отчетите си по електронен път, но системата е блокирана от дни. Освен това, по закон, таксата за подаване на документите по електронен път е два пъти по-малка от отчитането на гише - 25 вместо 50 лева.

От Агенцията са категорични, че сайтът работи и системата е направена така, че да приема заявления на всяка секунда.

"Всяка една секунда се издава входящ номер. Но има периоди, когато се натоварва, защото много хора влизат. Тогава се включват защити и гражданите не могат да получават номер на всяка секунда", обясни директорът на Агенцията по вписвания Юлиян Митев.

До септември сървърите на електронната система трябва да бъдат подсилени, за да не става подобен срив и догодина.

Отчети ще се приемат на гише извънредно и утре до 15:30 часа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.