Сайтът на Агенцията по вписвания блокира, стотици чакат на опашка

https://www.24chasa.bg/Article/1442823 www.24chasa.bg

Според ръководството на агенцията обаче проблем с регистъра няма. Хората са чакали последния момент, за да впишат отчетите си и така са претоварвали сайта.

Опашката пред гишетата на Агенцията по вписванията в последния ден стигна до входа й. Хората недоволстваха, че са направили многократни опити да подадат отчетите си по електронен път, но системата е блокирана от дни. Освен това, по закон, таксата за подаване на документите по електронен път е два пъти по-малка от отчитането на гише - 25 вместо 50 лева.

От Агенцията са категорични, че сайтът работи и системата е направена така, че да приема заявления на всяка секунда.

"Всяка една секунда се издава входящ номер. Но има периоди, когато се натоварва, защото много хора влизат. Тогава се включват защити и гражданите не могат да получават номер на всяка секунда", обясни директорът на Агенцията по вписвания Юлиян Митев.

До септември сървърите на електронната система трябва да бъдат подсилени, за да не става подобен срив и догодина.

Отчети ще се приемат на гише извънредно и утре до 15:30 часа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена