Спортният министър поздрави Ивет, награждава я с премия от 15 хиляди

https://www.24chasa.bg/Article/1443137 www.24chasa.bg
СВИЛЕН НЕЙКОВ

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков пожела на европейската ни шампионка на 100 метра Ивет Лалова трудностите, през които премина да останат само спомен, съобщи Дарик.

Министър Нейков изпрати поздравителен адрес на Ивет Лалова за златния й медал от европейското първенство в Хелзинки. Сприньорката ни ще получи премия от 15 хиляди лева от министерството.

До сега Ивет е получавала 700 лева месечно възнаграждение, които от следващата година ще станат 1200 лева.

Ето и пълният текст на поздравителния адрес, публикуван от Гонг:

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на фиэическото въвпитание и спорта

ДО ИВЕТ ЛАЛОВА,

ЕВРОПЕЙСКА ШАМПИОНКА НА 100 М

СКЪПА ИВЕТ,

Златният ти медал от европейското първенство в Хелзинки е истински триумф за родната атлетика. След шестгодишна пауза за българската "царица" ти извоюва злато, което е и първо в историята за родния спринт на 100 м.

Твоята победа изправи на крака цяла Европа и е сериозна заявка за успех на предстоящата ХХХ Лятна олимпиада. Цяла България ликува, всички те подкрепяме и ти желаем много спортен шанс и сбъднати мечти в Лондон.

Порадвай се на титлата си, събери сили и кураж за нови успехи! Честито! Ти заслужено покори европейския връх на 100 м И оглави континенталната ранглиста в дисциплината!

Желая ти от сърце страданието и трудностите, през които премина, за да постигнеш този триумф да останат само спомен от миналото, а в бъдещето ти да има ед ствено лични и професионални победи.

СВИЛЕН НЕЙКОВ,

МИНИСТЪР НА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТА

29 юни 2012 г.