България е първа в Евросъюза по дял на сива икономика

https://www.24chasa.bg/Article/1445010 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

България е на първо място в Европейския съюз  (ЕС) по дял на сивата икономика, съобщава румънското информационно издание Бизнес Инсайдър.

Със скритата си икономика България оглавява класацията на ЕС с 32,3 %, следвана от Румъния с 29,6%. Средното ниво за 2011 г. е 18,4%.

Цифрите са изчислени на базата на процентната стойност на цялата икономика на съответната страна. Това означава, че не е задължително България и Румъния да разполагат с най-големите нелегални икономики в света.

На регионално ниво пък относителният дял на сива икономика в Чехия, Словения и Словакия е по-малък дори от този в Белгия. Австрия и Швейцария са страните с най-малък процент на скрита икономика.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Баровеца, Димана и Ашли пеят и преподават едновременно  Фолкпевицата Димана, която изгря на чалга сцената преди 15-ина години, е преподавател по музика в училище "Княз Александър I" в Пловдив. Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност "Музикална педагогика" в Пловдивския университет

Ивайло Найденов е от вълната талантливи юноши на "Левски", които получават шанс за изява в тежкия за клуба момент. 22-годишният играч е титуляр на десния фланг на "синята" защита този сезон. Той наследи на поста бившия капитан Живко Миланов. По време на кариерата си при юношите той се подвизаваше като халф и все още се напасва на новата си позиция

Унизителните заплати принуждават актьори да се кривят на екрана КОЙ Е ТОЙ Владимир Ковачев е на 27 г., от София. Завършва Академията за театрално и филмово изкуство със специалност "Актьорство за драматичен театър", но съдбата го отвежда в Българската национална телевизия, където започва като координатор в "По света и у нас"