Доброволец: Някой не поиска по-бързо да загасим огъня

https://www.24chasa.bg/Article/1447464 www.24chasa.bg

На 2 юли към 6:00 вече доброволци нямаше (за записване) и започнахме да чакаме неясно какво кого и защо,а и никой не знаеше, писа вчера разочарован доброволецът КРУМ ФИЛЬОВСКИ. Разказът му бе разпространен във фейсбук и в няколко сайта.

"Към 7:30 ни натовариха в рейс и ни казаха,че ще идем до центъра на Железница и оттам ще ни вземе транспорт,който ще ни качи до хижа ''Академик". Отидохме на площада на Железница и зачакахме транспорт. След 30-40 мин. чакане се разбра, че транспорт няма и се даде команда да се качваме!...

След 3,5 часа нечовешка жега,не питайте как...стигнахме...

Идеята на нашия екип беше да се качим горе, да се спуснем (предварително се знаеше, че там ''някъде'' минава рекичка, да я затапим, изкопаем и издълбаем толкова, колкото помпите, които трябваше да ни доставят, да могат да дърпат вода...И така, тръгнахме надолу, но се оказа, че за да стигнем до въпросната река, трябва да се мине през самия пожар, защото имаше скат и просто нямаше как. Беше невъзможно.

Така и направихме. Не ме питайте как, но се добрахме до въпросната рекичка, направи се всичко необходимо за да може помпите да бачкат, дълбочина, водосбор и т.н., като искам да подчертая ,че дебитът, който естествено се вливаше в импровизираното езерце беше ПО-ГОЛЯМ от този на помпите, демек АКО (а не не ни ги) бяха доставили, щяха да се изхвърлят ХИЛЯДИ литри в минута, а не както от хеликоптера 5 кубика ... СМЕХ!...

Всичко от наша страна беше 6. И започнахме едно чакане. А пожарът си върви. И се качва към нас! Ние продължаваме да чакаме, няма помпа, няма нищо... И чуйте сега какво се случва! Обажда се някакъв УМНИК и казва: ще ви изпратим помпата (и всичко останало), забележете, С КОН!? Да се смееш ли, да плачеш ли?

След дългооо и продължителнооо чакане НЯКОЙ се обади и КАЗА: ПРИБИРАЙТЕ СЕ ??????? На пожарникарчетата им се насълзиха очите! Защото те, А И ВСИЧКИ, КОИТО БЯХМЕ ТАМ, ЗНАЕХМЕ ,че с ВОДА/МНОГО ВОДА ще стане...НЯКОЙ просто НЕ ПОЖЕЛА ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ ТАМ И СЕГА! Някой просто желаеше пожарът да върви нагоре."

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.