Подпалиха кола на бивш червен зам.-кмет на Пловдив

https://www.24chasa.bg/Article/1448984 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Пиромани подпалиха автомобила на бивш зам.-кмет по европолитиката в Пловдив. Лизинговата "Шкода Румстер" на 34-годишния Ганчо Колаксъзов лумнала в пламъци снощи. Сигналът за пожара бил получен в 1,58 ч.

Огънят унищожил двигателя, предните гуми, 2 седалки, елинсталацията, предното обзорно стъкло и капака. Колата била паркирана пред кооперация на ул. "Иван Радославов" до училище "Кочо Честеменски". В близост са Второ РУП и пловдивският сектор БОП.

"Чух гърмежи и излязох. Навън вече бе дошла пожарната и гасеше", обясни Колаксъзов. Той бил в апартамент на 1-ия етаж в къща, който от няколко години държал под наем с жена си.
"Невъзможно е да е късо съединение. Всичко е станало за 2-3 минути. Колата е била залята и подпалена", каза Колаксъзов. Той купил шкодата на лизинг през 2008 г. "Не помня за колко, но покупката стана, преди да бъда назначен за зам.-кмет в община Пловдив", обясни Колаксъзов. Той твърди, че не е заплашван. Занимавал се с европроекти основно в областта на земеделието.

Бил консултант на свободна практика. "Не съм засегнал ничии интереси нито с нея, нито по време на службата ми в общината", каза Колаксъзов. Той бе зам.-кмет в мандата на бившия градоначалник Славчо Атанасов за около година и половина. Оттегли се сам и мястото му зае Георги Търновалийски. Преди месец Колаксъзов напусна пловдивската организация на БСП и се записа за член на партията в Съединение.