Граждани се жалват на Борис Велчев от „луди прокурори и пияни съдии"

https://www.24chasa.bg/Article/1449591 www.24chasa.bg

За пореден път протест „Антимафия" посрещна главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на ВСС. Десетина жители на Бургас, Ямбол, Варна, Велико Търново, дошли да се оплачат от „луди прокурори и пияни съдии", разпънаха палатка пред сградата на ВСС, както и обичайните плакати: „Вън от системата магистратите с имотни измами", „Прокуратурата - слуга на имотната мафия", „Велчев, докога ще прикриваш престъпните съдии и прокурори?", „Токът и парното - европейски, заплатите - африкански".

Иван Гераков от Бургас се оплака, че осем години никой не разследва организирана кражба от служебни лица. „Осем години никой не разследва смъртта на сина ми, не се разследва и заплаха за убийство с пистолет в ръка, направена ми в Окръжната болница", заяви бургазлията и добави, че свидетелите, които той е поискал да бъдат разпитан, никога не са викани от разследващите.

Гераков е категоричен, че „господата от ВСС трябва да вземат отношение". Според него след като данъкоплатците им плащат по 5 хиляди лева заплата месечно и 60 хиляди лева годишно премии, тези магистрати трябва да работят в полза на гражданите, а ако не могат или не искат - да си ходят.

Съгражданка на Гераков обясни, че вече няколко пъти са разговаряли с главния прокурор. Той им обещал подкрепа, но по думите й, не е направил нищо. Протестиращите се заканиха, че няма да спрат до тук, а ще си търсят правата в Страсбург.

Докато гражданите се жалваха пред медиите, пристигна и Борис Велчев, който им обясни, че не ги е забравил и че утре има среща с Георги Дражев - лидер на „Движение Антимафия".

Стоян Стоянов връчи на главния прокурор документи срещу корумпирани полицаи и прокурори, а Велчев от своя страна обеща, че тази папка ще бъде заведена и призова: „Ако имате доказателства, заповядайте в прокуратурата".