Бирници влизат в хотели заради лоши кредити

https://www.24chasa.bg/Article/1450263 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Лоши кредити на бизнесмени вкараха съдия-изпълнители в хотели край морето. На тезгяха заради невъзможността да изплащат банковите заеми, са изкарани 12 хотела от Обзор до Синеморец. Най-скъп е ваканционният комплекс "Рич Деди" в Поморие, който макар и на груб строеж, е оценен за цели 11,7 млн. лв.

Това е втори търг за туристическия обект, собственост на софийската компания "Гудвин". Той виси с ипотека към Българска банка за развитие. Вземане има и дружеството "Андерсен Капитал" ЕООД. Мегаимотът се простира на разгърната площ от близо 3000 кв. м. Дали този път опитът за смяна на собствеността ще е успешен ще стане ясно на 27 юли.

Практиката от търговете обикновено показва, че купувачи се намират трудно, както за големите и скъпи комплекси, така и за по-малките. Бази от семеен тип също излизат не за първи път в списъците на съдебните изпълнители. Някои собственици пък предпочитат да изпреварят събитията и сами, на по-изгодни цени, да опитат да ги продадат.

С втори опит в обявленията на камарата присъства хотел в Св. Влас. Цената на ипотекирания в полза на ДСК обект е 517 200 лв. Огледите за него вървят до 2 август.

Дълг към Алфа банк изкарва на тезгяха и хотел в Синеморец, собственост на две жени. Той е 804 кв. м, оценката му е за 586 800 лв. Двойно по-евтино върви семеен хотел в Приморско. Триетажната сграда е и двойно по-малка - 402 кв. м. Несполучлив заем с ДСК изкарва за продан и хотел със заведение в Равда. Те се продават до 20 юли, началната им цена е 438 хил. лв.

Сред по-големите хотели с актуална обява "Продава се" са комплекс "Буена Виста" в Св. Влас /2,8 млн. лв/, "Стар" в Слънчев бряг-запад /1062565 лв/, "Делта 1" пак в Сънито за 900 хиляди