Махам всички, които тия дни бързо назначиха!

https://www.24chasa.bg/Article/145098 www.24chasa.bg
СНИМКА: ПАРСЕХ ШУБАРАЛЯН

Бойко Борисов кмет на столицата и лидер на ГЕРБ

- Г-н Борисов, как контролирате хората си, кампанията, докато се лекувате у дома?(Интервюто е взето вчера в двора на кмета в Банкя - б.а.)

- Решил съм този път да бъда дисциплиниран, защото може да се влоши. Предизборните кампании без мен може да минат. Това е загубено време за държавата. Разчиташ ли в тях да убеждаваш хората, а не с работата, ги подценяваш.

Както софийският владика ми каза вчера: “Господ като на добър човек ти даде принудителна почивка, като не можеш сам да си я дадеш.” Но всеки си има своето страдание, за да се занимава с мен.

- До рождения ден (13 юни - б.а.) ще станете ли, или тук ще идват приятели, поклонници?

- За разлика от останалите политици, мен не могат да ме подведат с поклоннически номера.

Имам информация за доста хора какво правят, но не мога да ги обхвана всички веднага. Рано или късно ще ги разбера и омета. Няма да пощадя и кметове, когато имам възможност да ги документирам.

При мен информацията идва бързо и точно. След малко Герджиков ще съобщи, че “Стандарт енд пуърс” запазват кредитния рейтинг на София. Не го вдигат, защото по техните правила оценката не може да изпревари тази на държавата. С това отговарям на всички идиотски подмятания, че нямаме капацитет. Ще видите утре (днес) програмата на ГЕРБ. Изрично подчертавам, че 99% от хората, които ще я представят, няма да са министри. Имам много хора. Кои са й на БСП хората? 9 от 10, които бихте изброили, са отстранени под обществен натиск. Овчаров, Петков, Корнелия Нинова - отстранени, Антон Кутев - непредложен дори от своите за съветник, Дончева - напуснала, Калфин, Орешарски, Курумбашев - не са техни, Желев - паднал като кмет, скрит тука. За други не се сещам. (Говори по телефона) Бюджетът на държавата е на червено, харчи се като за последно.

- И как ще живеем тогава след изборите?

- Следващата година ще бъде на оцеляване, да не фалира държавата като Унгария. Станишев с предизборното харчене ни праща в нейната ситуация - без заем да не може да се закърпи бюджетът. Просто тези са изпукали всичко. Като семейство са, което вместо да си стегне бюджета, за да мине зимата, прави банкет, пък на другия ден каквото стане. Последното, което остава да откраднат и не им даваме, е такса смет на софиянци.

- Но пък боклука на столицата ще бъде удържавен, след катго депутатите ще гласуват и на 2-о четене Закона за управление на отпадъците...

- Защо да не го прогласуват? Нали е за кражби. Те законите за замени на гори и на сгради в центъра на София, за кражби, сега минават. Но това, че направиха закони да влязат корумпираните в парламента... За смях ще станем по света, като утре Станишев седне рамо до рамо като опозиция в парламента с тези, които ги описва в докладите до Брюксел като успех в операции - Галеви, Данови. Заблудиха обществото, че вкарват мажоритарни избори. Но те са псевдомажоритарни и са създадени, за да могат техните спонсори арестанти да влязат в парламента. Станишев клекна на Вълка, след като 100% от общинския съвет гласува за махането му. Ще искаме категорично становище на президента, така че Станишев залага Първанов на дузпата на десноцентристките сили. Ако президентът не наложи вето върху закона за отпадъците, ще стане един от послушниците на Доган и Станишев. Никой в център-дясно няма да се отнася към него като към държавен глава. Защото е видно, че това е първо незаконно, второ ще загубим парите от Брюксел. Българите трябва да знаят, че София няма да има завод за отпадъците заради Станишев. Това не е само срещу мен, това касае 2 милиона души. От удостоверенията, които сега се изваждат за изборите, се вижда, че за 1 г. София се е увеличила със 130 000 човека.

А Станишев и Доган взеха 1 мандат от София, защото градът е намалял, и го дадоха в районите, в които Доган е най-силен.

Близо 3 г. имах уважение към Станишев заради институцията, но последните 5-6 месеца не гледам на него като на човек, с когото дори мога да разговарям.

- Но той иска дебат. Ще го направите ли тук в двора?

- Кой? Станишев? В моя двор провалени не влизат. А и аз ходих на дебат с него, от който нищо не произлезе. Да го обучавам повторно няма никакъв смисъл. Те всички искат - кой не иска да се отърка в нещо добро, ново, харесвано от хората, каквото е ГЕРБ? Всеки иска. Той е губещ и търси някъде да се изяви. Човек, който служи на Вълка, не може да се появява на дебат като премиер. По-добре да дойде истинският Вълк, а не послушковците му.

- Доган активно говори за “материала” на Борисов през последните седмици.

- Ако в друга държава някой си позволеше да прати народа в Нова Зеландия или Африка, надали щеше да остане в политиката. Любимият човек на премиера Азер Меликов, който ще брои и изборите, регистрира сайт и започва да си играе със страховете на хората. Румен Петков в “Панорама” изрича лъжа - че съм казал, че българските пенсионери са лош човешки материал. Те си измислят думи, казват си ги, правят си клипове. Ами нима не може да се направи клип с Доган как праща българите за Нова Зеландия и Африка?! Или че зад Станишев стои Доган?!

- Петков ви обвини в чувство за самодостатъчност.

- Естествено, нямам като него раздвоение на личността. Станишев го изгони от министър на вътрешните работи, сега обяснява, че сам си бил подал оставката. Няма смисъл да си губим времето с тези хора. Те са провалени, отиват си. Вижте как за един ден смениха важни постове в държавата месеци преди да им изтече мандатът. За да могат да си подредят окопите и опозицията срещу нас. Това са най-важните постове и ги слагат с по 5 г. мандат. Всичко, което последния месец е назначено по тази бърза процедура, да знае отсега, че ще бъде преразгледано. И да не се опитват да говорят за чистки и за реваншизъм.

- И шефът на БНБ ли включвате тук?

- Има си официален срок и за смяна на шефа на БНБ, и той е след 5 месеца. Ами дайте тогава да смениме и президента сега, защото така ни е дошло. Няма мотив. Той ако е добър професионалист, от какво да се притеснява? След 10 месеца пак ще го изберат. Как да не ревизирам?! Масово се пращат и посланици сред приближените на властта. Нека Калфин, вместо да обикаля по предизборна кампания, да види в колко държави в Европа нямаме консули и поради тази причина българите не могат да гласуват. Кипър, Солун, където имаме 160 000 сънародници, дали ще се вдигнат да отидат до Атина.

- Кой нови отговорност за купона по време на траур?

- За мое съжаление министърът е знаел за него, затова той трябваше да си понесе отговорността и оставката. Ще ги извика, ще им каже “Днес е траур, утре го направете.” Цялата вина си е в Миков. И в Станишев, защото за да ми отмъсти, поруга любовта ми - МВР. Той го смаза, няма такова. Останаха му само надписите и входът - това е МВР.

- Имате ли доказателства, че в МВР се сменят началници, които да осигурят купуването на вота?

- Ами защо смениха шефа на Кюстендил, махнат заради Братя Галеви, и го пратиха в Монтана? В Русе каква е причината да сменят началника? Всичко това в последните дни. Ако премиерът не отстрани Азер Меликов, съм убеден, че изборите ще бъдат манипулирани.

- Ще вкарате ли Костов в следващия кабинет?

- Това само в черната кампания на БСП го има. Не мога да си представя, че г-н Костов би се съгласил да бъде министър. Така и него обиждат, и мен. Но те нямат друг полезен ход. И г-н Костов си има своето достойнство, и моята партия си има достойнство.

Бойко Борисов

Роден на 13.VI.1959 г.

Образование: През 1982 г. завършва Висшата спецшкола на МВР като инженер по специалността противопожарна техника и безопасност, после преподава във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация “Психо-физическата подготовка на оперативния състав” и доктурантура.

Кариера: От 10.XI. 2005 г. е кмет на София.

Преди това от септември 2001 г. до септември 2005 г. бе главен секретар на МВР, от 2002-а е генерал. С десетки награди и ордени от САЩ, Русия, Испания, Италия, Франция и т.н.

На 3.XII. създава партия ГЕРБ

  • Като няма идеи за политика, идва риалити

    Като няма идеи за политика, идва риалити

    Шоуто, което политикът от “Да, България” Христо Иванов направи на брега до Бургас, подсказва две неща. Първо, че като свърши сезонът на риалититата по телевизиите, има ниша за този вид художествено творчество в социалните мрежи. Второ, че когато идват избори, трябват избиратели, но липсват идеи за политика, остава само зрелището