Дани Милев се оженил тайно преди 14 г., сега ще се венчае в църква

https://www.24chasa.bg/Article/1451868 www.24chasa.bg

От ученическите си години Дани Милев имал все красиви гаджета. И съпругата му Цвети не е изключение. "Това, че е по-висока от мен, дори ме радваше, исках да се издължи родът", смее се Милев.

Още от тогава двамата си говорели, че нямат намерение да се женят. Не обичат стандартните неща и са за свободата на духа. В момента Дани и Цвети имат граждански брак от 14 г. и предстои да се венчаят и в църква.

Два пъти "да" и нито една булчинска рокля, защото семейство Милеви не харесва нищо, което напомня за традиционна сватба. Още повече че първата им далеч не е била такава - нито самото тържество, нито поводът за него.

Дани Милев се оженил тайно преди 14 г., сега ще се венчае в църква

Когато се запознали, Милева била ученичка в 11-и клас, а Дани - 6 години по-голям.
"Много си нисък" било първото нещо, което тя му казала, докато я закачал в дискотеката. "Много директно, да си знам мястото. Но това не означаваше, че се отказвам. Знаех, че ще дойде при мен", смее се Милев.

Дани Милев се оженил тайно преди 14 г., сега ще се венчае в църква

Един ден Цвети го срещнала на гарата и го питала кога ще й преподава уроци по китара. "Но с онзи поглед, който, ако мъжете се научат да разпознават, винаги ще им е по-лесно с жените", смее се музикантът. Обучението не продължило дълго - само три урока били достатъчни. Малко след това тя заминала с него на лагер над Костенец за 10 дни. Тогава Дани бил корепетитор в един танцов състав и още учел икономика. "Просто тръгна, без дори да каже на майка си. Обади й се на третия ден. Изживяхме едни прекрасни трепети. Много силен и красив спомен", разказва Дани.

Дани Милев се оженил тайно преди 14 г., сега ще се венчае в църква

Заживели заедно през 1995 г. Допреди това Милев я изпращал до вкъщи всяка вечер. "Бяхме много щастливи. С много любов, с малко пари. Имахме например само за по един малък джин и толкова", спомня си музикантът. В същия период си купили трабантчето, първата им кола, с която два пъти ходили до морето.

Щом се събрали под един покрив, нещата започнали да стават по-сериозни. "Докато един ден, като навърши 25 г., просто ми каза: Ей, ти как я мислиш тая, аз докога ще те чакам. Мислеше вече за бебе и ми даде срок до пролетта", смее се Дани. В началото на следващата година се родил Сава - зодия Водолей като баща си.

В живота на Милеви имало и тежки периоди, с които заедно се борили. Цвети забременяла през май 1997 г., а през август вкарали Дани в ареста. Месец по-късно щели да се женят. Тогава той още работел като данъчен инспектор и бил обвинен в документна измама. Впоследствие е оправдан и дори е осъдил прокуратурата. В ареста Милев прекарва 1 година, а след това и 6 месеца в старозагорския затвор. "Така че тя роди детето без мен. Брат ми, който е с три години по-голям, е изиграл ролята на таткото при изписването", разказва Милев. Пуснали Цвети при него само веднъж, за да види Дани сина си. "Нямахме брак, а право на свиждания имат само роднините", обяснява Дани.

Докато бил в ареста, тя живеела при родителите му. "Можеше да си отиде при майка си, което е по-логично, но е преценила, че така е по-добре за нас. Да не кажат съседите - ето, тя го остави", спомня си Милев. Той се прибрал вкъщи дни преди първия рожден ден на Сава.

Тъкмо привършвало майчинството на Цвети и Дани се захванал да й търси работа, когато разбрали, че чакат и второ дете. Не било планирано, защото искали да си стъпят на краката след престоя на Дани в ареста. "Аз си бях тотално фалирал. Първите, които ми подадоха ръка тогава и дойдоха да работят в студиото ми, бяха Дони и Нона Йотова", спомня си той.

Така едното майчинство на Цвети преминало в друго и девет месеца по-късно се родила Маги. Месец след това Милев бил обвиняем по второ дело.
"Тогава адвокатът ми каза: Трябва да се ожениш. А ние нямахме такива планове", спомня си Милев. Така набързо спретнали тайно тържество в дома на кумовете. "Макар че нямаше причина, се притеснявах да не ме арестуват отново. Затова не исках да се знае, че се прибирам в Костенец", казва Милев. Същата година Сава направил три бронхита и малко преди да си кажат "да", Цвети била с него в болницата. "Изобщо беше тежко", спомня си музикантът. По този повод той осъжда прокуратурата втори път, но за разлика от предния все още не си е получил дължимата сума.

Сватбата била организирана буквално за часове, а Дани купил халките на път за тържеството. Търсил най-малката за Цвети и въпреки това пак се оказала голяма. Дали я за стесняване, но сега пък станала малка. Музикантът купил нови халки за предстоящото събитие. На място дошла Юлето от гражданското и подписали брачното свидетелство. "Прекарахме си страхотно, бяхме към 7-8 човека. Един ден ще разказвам и на внуците ни как сме се оженили с жена ми", казва Милев.

Идеята за предстоящия църковен брак била на Цвети. Покрай много ангажименти двамата отлагали венчавката известно време, но вече са определили дата - 22 юли.
"Тя ще е с една прекрасна рокля, която досега не е обличала. В различни нюанси и с флорални мотиви. Децата, Маги и Савата, ще са шафери", казва Дани. Другата седмица той ще излезе "по мъжки" със сина си, за да си купят еднакви ризи, а Цвети търси заедно с Маги, рокля, която да е в тон с нейната. Кумове отново ще са Владко Василев, приятел на Дани от детските години, и София. "За след църквата сме си запазили една наша любима кръчма и пак ще съберем най-близките приятели", казва младоженецът. Сред гостите ще са и кръстницата на децата му Нона Йотова, и Мариана Попова с мъжа си, и други колеги и приятели.

"Паснахме си от самото начало", казва Милев за съпругата си. Двамата са отбор във всяко отношение. Преди време дори заедно ходили да си слагат инжекции с ботокс на лицето.

"Много е препатила заради мен. С много неща сме се справили заедно. Смятам, че съм щастлив човек", казва музикантът.