Математикът Михаил Константинов за Енев: Не бих лежал 12 години за 1000 лв. месечно

https://www.24chasa.bg/Article/1452201 www.24chasa.bg

Известният математик проф. Михаил Константинов заяви пред Нова телевизия, че откраднатите от Георги Енев 1,5 млн. лв. не са си стрували труда, защото ако Енев бъде осъден на 12 г. затвор, парите ще се обезценят. „Ще се окаже, че той е лежал в затвора за заплата от 1000 лева на месец, което не е чак толкова. Аз за толкова пари не бих лежал. Аз не бих лежал на никаква цена", заяви проф. Константинов.

„Той е откраднал 1,5 милиона. Този човек ще лежи 10 години в най-лошия случай, срещу една годишна заплата от 150 хил. лева. Разделете 150 на 12 месеца и ще получите една заплата от 10, 12, 15 хил. лева, за която много хора си жертват живота. Вижте нашите рейнджъри за какви по-жалки пари загиват в Афганистан и Ирак", коментира математикът.

„Но ето какво може да му изиграе лоша шега", допълни той: „Световните противоречия се разрешават по два начина - чрез война или чрез хиперинфлация. Така че там, накъдето сме се запътили, много скоро може да се окаже, че парите нямат стойност. Или не тази стойност, която си мислим.

Константинов прогнозира още, че в скоро време джакпотът от над 6 млн. във второ теглене на ТОТО 2 ще падне. Според него шансът да се удари голямата печалба зависи от броя на фишовете. При всяко теглене те се увеличават с по 500.

Като се знае, че броят на всички комбинации е от порядъка на 14 млн., професорът предвижда някой щастливец в най-скоро време.