Том Круз се развежда, когато жените му станат на 33 години

https://www.24chasa.bg/Article/1452917 www.24chasa.bg
Круз и Холм в дните, когато щастливо женени

"Мисля, че всяко малко момиче мечтае за сватбата си. Аз си мечтаех някой ден да се оженя за Том Круз", разказа Кейти Холмс в интервю за списание преди няколко години. Мечтата й се сбъдна, но идилията й с един от най-високоплатените холивудски актьори продължи по-малко от 6 г. И то самата тя реши да сложи край, с което изненада всички миналата седмица.

Удивлен е бил и самият Круз. Той получава молбата за развод половин година след като Кейти навършва 33 г. Впрочем и предните два брака на актьора приключват малко след като половинките му навършат Христовата възраст. Тайнственото съвпадение не подмина и последния му брак. Сватбата на двойката е през 2006 г., когато Кейти е на 28 г. Докато са заедно, двамата демонстрират винаги прекрасни отношения помежду си и никой не подозира, че ще се стигне до развод.

Горе-долу така стоят нещата и с предишните връзки на Том. За първата си съпруга Мими Роджърс се жени на 31 май 1987 г. Тя е на 33 г., когато се разделят през 1990 г. Вторият му брак с Никол Кидман продължава 10 г. - до 2001 г., отново когато тя става на 33 г.

Дали това е част от изискванията на сциентологията - система от религиозни вярвания и философски идеи, които Том Круз изповядва, остава загадка. Но със сигурност именно заради сциентологията Кейти е поискала развод. Актрисата иска да спаси дъщеря си Сури от религията, на която Том е толкова отдаден. Актрисата не издържала при решението на съпруга си да изпрати детето в частно училище със затворен режим.
Учебното заведение на сциентолозите повече прилича на военен лагер, отколкото на обикновено училище и в него приемът започва от 5-годишна възраст.

Самата Кейти миналата седмица обяви, че хора от сектата на Том вече следят нея и детето. Това обаче беше опровергано преди дни от адвоката на сциентоложката църква Гари Сотер. "Няма никакви истина в публикуваните информации от сайта TMZ.com или който и да било друг сайт, в който се казва, че сциентоложката църква е изпратила човек, за да следи или наблюдава Кейти Холмс. Твърдението, че 6-годишното момиче ще се присъедини към Sea Org, също не е вярно", казва той.

Според някои сциентоложката църква няма да признае развода на Кейти и Том. Двамата се вричат един на друг на церемония според каноните на религията на Круз в имение от XV век в Италия. Преди това католичката Кейти се съгласява да приеме сциентологията и дори момиче от църквата е непрекъснато до нея, за да й помага.

Смята се, че култът към сектата, която в САЩ е призната за една от официалните религии, се предава между различните полове. Том Круз се запалва по сциентологията през 1990 г. покрай първата си жена си Мими Роджърс. През 2005 г. той тръгва с Кейти Холмс и скоро и нейните пари потичат към касите на сциентоложката организация. Има дори слухове, че той е назначен за втория човек в организацията, която датира от 1952 година.

Сциентологията е организация с железни закони и йерархия. Там лесно се попада, но почти е невъзможно да излезеш. Защото тя събира компромати за членовете си при така наречените изповеди.

Специалистите сравняват зависимостта на членовете й с наркотичната.

В момента Том Круз и Кейти Холмс завеждат дело за попечителство над дъщеря си Сури. Актрисата обаче е решила да действа смело и безкомпромисно в битката за детето си. Тя отлично знае, че Круз до ден днешен ограничава максимално срещите между Никол и осиновените им деца Исабела, на 19 г., и Конър ,на 17 г. За тях като свои се грижеше и Холмс.

Сега актрисата е наела луксозен апартамент в Манхатън за себе си и дъщеря си, пише британският вестник "Дейли мейл". Изданието дори публикува снимки от един от апартаментите в сградата, в която Кейти ще живее с дъщеря си.

За новия си апартамент актрисата ще плаща по $ 12 000 на месец. Сумата обаче включва свежи цветя всеки ден. Освен това дрехите и спалното бельо да се перат с определен прах за пране и ароматизатор, а апартаментът да се чисти с препарати също по неин избор.

Сгодяват се на Айфеловата кула 

За първата си среща с Кейти Том Круз взема частния си самолет и я води на суши. Двамата се сгодяват на 17 юни 2005 г. Той й предлага да му стане жена на върха на Айфеловата кула. Според някои това става на вечеря на свещи, а други твърдят, че било рано сутринта. На годежния пръстен на Холмс има само един, но огромен диамант.

Дъщеря им Сури се ражда на 18 април 2006 г. Тогава говорителят на двойката обяснява, че името е смесица от персийски и еврейски. На персийски "сури" означава "червена роза", а на еврейски - "принцеса". Първата снимка на детето е на топфотографката Ани Лейбовиц в октомврийския брой на сп. "Венити феър" . Това издание се превръща във второто най-продавано на списанието.

Сватбата на Круз и Холмс е на 18 ноември същата година по всички изисквания на сциентоложката религия. Дрехите на всички са направени от дизайнера Джорджо Армани. На церемонията присъстват около 150 гости, сред които Виктория Бекъм. Дженифър Лопес и Марк Антъни, Джим Кери, Джон Траволта и Кели Престън, Уил Смит и съпругата му Джейда Пинкет.

На 29 юни беше съобщено, че Кейти е подала мобла за развод в Ню Йорк. Тя иска пълно попечителство на дъщеря си. Според предбрачния договор тя ще получи 15 млн. долара - по 3 млн. за всяка година от брака си с Круз. Според условията на документа тя ще вземе и къщата им в Бевърли Хилс, оценена на над 35 милиона долара.