Единият милионер от тотото е от Разградско

https://www.24chasa.bg/Article/1454255 www.24chasa.bg
Селяни от Йонково обсъждат печалбата на бира. "Да пускат тото, като много знаят", посъветва ги Ниязи (с ризата на карета). Снимки: Виолета Минчева

В разградското село Йонково е пуснат един от петте фиша с печеливши числа и печалба от 1 258 936 лева от играта „6 от 49".

15 тото фиша се пуснати в пощенската станция на разградското село Йонково. Това съобщи кметът Кямуран Абдурахим, цитиран от Дарик.

В селото, което е на пътя Разград - Исперих, живеят около 700 човека. От тях редовните тото играчи са по-малко от 30 - предимно по-бедни и възрастни хора, обясни Абдурахим.

Според него дори да иска да остане анонимен късметлията, това едва ли ще се случи, тъй като селото е малко и ще си проличи. Надявам се новият тото милионер да инвестира част от парите в родното си село и да осигури работни места за населението, каза още кметът Абдурахим.

За година и половина това е втората 7-цифрена печалба в Лудогорието. Миналият февруари най-големият джакпот в историята на Българския спортен тотализатор бе спечелен в тото пункт в Кубрат. Притежателят на фиша с печалба 7 071 231 лева така и не стана известен на обществеността.